Projecten: Lijst

Projecten zijn binnen Yoobi de dragers waar alle informatie op wordt geregistreerd. Een project krijgt één of meerdere activiteiten onder zich en wordt gekoppeld aan een klant, een afdeling en/of aan één of meerdere medewerkers. Een activiteit bestaat uit een naam en een registratie type. Dat registratie type bepaalt wat voor waarde er op die activiteit kan worden geregistreerd (uren, bedrag of aantal).

Via het menu Projecten > Projecten navigeer je naar de lijst van alle projecten.

Lijst met projecten

Weergave: Er zijn 2 weergaves mogelijk voor de lijst met projecten:

 1. Een snelle 'smalle' lijst met 2 zelf te bepalen kolommen. Selecteer (klik op) een project in deze lijst en de detailgegevens van het project (met de diverse tabbladen) worden nu naast deze smalle lijst geopend. De lijst blijft dus zichtbaar.
 2. Een 'brede' lijst over de gehele pagina met direct inzicht in meer gegevens door zelf te bepalen kolommen. Deze zelf ingestelde weergave is ook in te stellen als organisatie-instelling (beschikbaar vanaf 10-11-2023). Selecteer een project (dubbelklik), de brede lijst wordt nu een smalle lijst (met de eerste 2 kolommen) en rechts worden de detailgegevens van het geselecteerde project getoond.

 Wissel van lijst weergave door deze knop in je Yoobi scherm te gebruiken. 

Mogelijkheden: Lees hier meer over de mogelijkheden in de 'Lijsten in Yoobi' (o.a. weergave, filters, selecties en exporteren).

Nieuw project aanmaken
Klik op de rode knop met de plus om een nieuw project aan te maken.

Project gegevens wijzigen
Navigeer naar de detailgegevens van het project door in de lijst op het project te klikken. Wijzig hier de gegevens via de gegevensblokken of knop 'Projectinstellingen' of vul deze aan.

Items in lijst selecteren
Selecteer (vink het vakje aan) één, meerdere of alle items in de lijst. Er opent een pop-up waarmee je de volgende acties voor de geselecteerde items kunt uitvoeren: 

Klik hier voor meer informatie.

Lijst met ingestelde filters of selecties bewaren
Als je vaak hetzelfde filter of een bepaalde selectie gebruikt, dan is het mogelijk dit op te slaan als snelkoppeling en deze toe te voegen als inzichtblok op je dashboard zodat je heel snel opnieuw naar deze lijst of selectie kan navigeren.
 
 • Lijst opslaan als filter/snelkoppeling: Stel je gewenste lijst samen met behulp van filters. Klik op het drop-down tekentje bij de blauwe knop 'Filter toevoegen'. Kies 'Filters bewaren'. Geef een naam en eventueel omschrijving. De lijst met de ingestelde filters zal nu als filter/snelkoppeling opgeslagen worden. Je kan deze nu ook als filter gebruiken in je lijst (klik op filters toevoegen. Het filter staat nu onder 'bewaarde filters').
 • Selectie in lijst opslaan als snelkoppeling: Selecteer één, meerdere of alle items in een lijst, er verschijnt een scherm met te nemen acties, kies 'Bewaar selectie'.
 • Selectie als snelkoppeling: Dit is alleen mogelijk met de uitgebreide CRM module. Sla items op als dynamische of statische selectie. Klik hier voor meer informatie.
Ga nu naar je dashboard en voeg je lijst of selectie toe als inzichtblok. Klik hier voor meer informatie.

Lijst projecten downloaden als PDF of XLS bestand
Kies voor de tabelweergave (brede lijst). Klik rechtsboven op het download icoontje en kies voor PDF of XLS. Op de achtergrond zal Yoobi het bestand downloaden en zodra de export gereed is krijg je een notificatie (megafoonicoontje rechts boven in Yoobi).
 

Detailgegevens van een project
Klik op een project in de lijst om naar de detailgegevens van een project te navigeren. De detailgegevens worden weergegeven in diverse tabbladen. Welke tabbladen zichtbaar zijn, is afhankelijk van de modules die in Yoobi zijn afgenomen en de rechten die jij hebt in Yoobi.

Klik op de link hieronder voor meer informatie over het gewenste tabblad:

Tabblad Overzicht
Tabblad Inzicht
Tabblad Registratierechten
Tabblad Diensten
Tabblad Activiteiten
Tabblad Deelprojecten
Tabblad Budget
Tabblad Tarieven
Tabblad Facturen
Tabblad Orders
Tabblad Inkoopfacturen
Tabblad Taken
Tabblad Documenten
Tabblad Bijlagen
 

Overige projectinformatie
Klik voor meer informatie over deelprojectensjabloonprojectenprojectrollen en workflows.


project:index:0
 • Gepubliceerd op:
 • Gemaakt door:
  Iris Keim
 • Bijgewerkt op:
  19-04-2024
 • Tag:
 • Door:
  Iris Keim
 • Supporttag:
  project:index:0