Lijsten in Yoobi

In Yoobi zijn er diverse lijsten aanwezig. Lijsten met medewerkers, projecten, relaties, facturen, enz. Bepaal zelf de weergave en gebruik diverse filters om de lijst te filteren. Maak een selectie in de lijst en voer direct acties uit.

Lijstweergave
Kies voor de ‘smalle’ lijstweergave met alleen de belangrijkste 2 kolommen of kies voor een ‘brede’ lijstweergave met meer kolommen. Bepaal zelf welke kolommen je zichtbaar wilt hebben in beide lijsten. Klik hier voor meer informatie.

Filters
Standaard is er in diverse lijsten in Yoobi al een filter toegevoegd zoals bijvoorbeeld het filter ‘Status = Actief’ in de lijst met medewerkers. Alleen de actieve medewerkers worden dus getoond. Verwijder het filter door op het kruisje te klikken of voeg een extra filter toe met de knop ‘Filter toevoegen’.

Filters bewaren
Heb je filters aan een lijst toegevoegd en zou je de lijst met deze filters vaker willen gebruiken, sla de filters dan op. Klik op het pijltje in de knop ’Filter toevoegen’ en kies voor ‘Filter bewaren’. Nadat je een naam hebt ingevoerd sla je de lijst op als snelkoppeling. Deze snelkoppeling kan je vervolgens als paars inzichtblok toevoegen op je dashboard. Zo vraag je de lijst met jouw toegevoegde filters met 1 muisklik opnieuw op.

Filters herstellen (NIEUW!!)
Wijzig je in een lijst de filters en wil je weer terug naar de standaard lijst met de standaard filters, klik dan op het pijltje in de knop ’Filter toevoegen’ en kies voor ‘Filters herstellen’. De standaard filters en de volgorde van de lijst worden hersteld. Ook wordt het zoekvenster geleegd.

Zoekvenster
Zoek in de lijst met behulp van het zoekvenster. Tik een (gedeelte van een) naam, nummer of bijvoorbeeld afdeling in en Yoobi toont direct de resultaten.

Selecties
Selecteer één of meerdere items in de lijst door het vakje voor het item aan te vinken. Er opent een scherm met mogelijke acties voor deze selectie. Ook is het mogelijk deze selectie op te slaan als snelkoppeling en deze terug te laten komen als inzichtblok op je dashboard.

Exporteren PDF/Excel
Een lijst in Yoobi is altijd te exporteren als PDF of Excel bestand. In Excel is de lijst indien gewenst verder te bewerken.