Project: Activiteiten

Via het menu Projecten > Projecten navigeer je naar de lijst met projecten. Klik op een project om de detailgegevens van dit project in te zien. Links wordt nu de smalle lijst met alle projecten getoond. Rechts worden de detailgegevens van het aangeklikte project getoond.
De detailgegevens van een project worden weergegeven in diverse tabbladen.

Activiteiten
Op een project zelf kun je geen uren registreren, deze registreer je op een activiteit. In de activiteit bepaal je welk type gegevens er geregistreerd kan worden: uren, aantallen (bijv kilometers) of bedrag (bijv onkosten).

Nieuwe activiteit
Voeg een nieuwe activiteit toe in het tabblad ‘Activiteiten’ of in het tabblad 'Overzicht' (kaart activiteiten). Klik op de + knop. Er opent een pop-up. Kies hier voor het toevoegen van een nieuwe activiteit of een standaard activiteit. Na het toevoegen van een nieuwe activiteit navigeer je naar het overzicht met activiteiten. Klik op de nieuwe activiteit en vul de detailgegevens aan en stel eventueel uitzonderingen op de registratierechten (ingesteld bij het project) in.

Activiteit wijzigen
Als er op een activiteit al registraties gedaan zijn, kunnen niet alle instellingen meer gewijzigd worden. Bijvoorbeeld het registratie type. Wil je toch het registratietype wijzigen is het een oplossing om een nieuwe activiteit met het juiste registratietype aan te maken en dan in de timesheet alle registratie over te zetten. Maar als er veel registraties zijn in dit niet aan te raden, neem dan contact met ons op via een supportmelding.

Activiteit verwijderen
Als er op een activiteit al registraties zijn dan kan deze activiteit niet meer verwijderd worden. Net zoals hierboven beschreven is het een optie om de registraties over te zetten en dan de activiteit te verwijderen. Een activiteit kan wel gesloten worden. Op de activiteit zal dan niet meer geregistreerd kunnen worden en deze zal ook niet meer zijn in de timesheet.

Tabblad Activiteiten
In het tabblad ‘Activiteiten’ zie je de activiteiten binnen dit project. Er zijn 2 weergaves mogelijk: De kaartweergave of de lijstweergave. Yoobi onthoudt jouw weergave instelling in ieder tabblad.

Kaartweergave:

1. Kaart.
Dubbelklik op de kaart om naar de detailgegevens van deze activiteit te gaan.
2. Acties. Klik op het icoontje met de 3 puntjes en voer direct een actie uit voor deze activiteit: sluiten, heropenen of verwijderen. Verwijderen kan alleen als er nog geen registraties zijn geweest op deze activiteit.
3. Downloaden. Klik om de activiteiten te downloaden als PFD- of Excelbestand.
4. Acties. Selecteer meerdere activiteiten, klik op het icoontje met de 3 puntjes en voer direct een actie uit voor de geselecteerde activiteiten: sluiten, heropenen of verwijderen. Verwijderen kan alleen als er nog geen registraties zijn geweest op een activiteit.
5. Weergave. Wissel van kaart- naar lijstweergave of andersom.
6. Nieuwe activiteit. Klik op de rode + om een activiteit toe te voegen. Maak een nieuwe activiteit aan of selecteer een standaard activiteit.
7. Filters. Stel filters in om te filteren in je activiteiten.

Lijstweergave:

1. Regel. Dubbelklik op de regel om naar de detailgegevens van deze activiteit te gaan.
2. Beheer lijst. Klik op het moersleutelincoontje en bepaal zelf welke kolommen je in de lijst wilt en in welke volgorde.
3. Downloaden. Klik om de activiteiten te downloaden als PFD- of Excelbestand.
4. Acties. Selecteer een of meerdere activiteiten (regels), klik op het icoontje met de 3 puntjes en voer direct een actie uit voor de geselecteerde activiteiten: sluiten, heropenen of verwijderen. Verwijderen kan alleen als er nog geen registraties zijn geweest op een activiteit.
5. Weergave. Wissel van kaart- naar lijstweergave of andersom.
6. Nieuwe activiteit. Klik op de rode + om een activiteit toe te voegen. Maak een nieuwe activiteit aan of selecteer een standaard activiteit.
7. Filters. Stel filters in om te filteren in je activiteiten.

Knop Projectinstellingen
De knop 'Projectinstellingen' is in ieder tabblad rechts bovenin zichtbaar.

• In de projectinstellingen vind je alle projectinstellingen terug die je ook via de gegevensblokken in kunt stellen. Ze zijn gegroepeerd in diverse tabbladen (afhankelijk van welke modules je hebt in Yoobi)

Knop Acties
De knop 'Acties' is ook in ieder tabblad rechts bovenin zichtbaar.

• Met de knop Acties kan je het project sluiten, dupliceren of verwijderen. Verwijderen kan alleen als er nog geen registraties en/of orders zijn toegevoegd.
  • Bij de knop Acties wordt de gekoppelde relatie weergegeven. Klik op de relatie om direct naar de detailgegevens van deze relatie te navigeren.

Meer informatie:
Nieuwe activiteit aanmaken
Standaard activiteiten
Detailgegevens activiteit
Bulkmutatie activiteiten
FAQ projecten en activiteiten
Trefwoorden

project:projectDetail:3
  • Supporttag:
    project:projectDetail:3