Trefwoorden

In Yoobi kun je bij diverse objecten trefwoorden toevoegen of selecteren. Dit zijn de categorieën:

• Btw verlegd
  • Contactpersoon
  • Verkoop: reden fase wijziging
  • Verkoop: bron
  • CRM Taak: reden afgerond
  • Document
  • Bijlagen
  • Factuur
  • Project
  • Relatie
  • Branche
Met trefwoorden kun je filteren in lijsten of rapportages maken.

Trefwoorden lijst
Ga naar Beheer > Systeemvoorkeuren > Trefwoorden. Je navigeert nu naar de lijst van alle trefwoorden. Filter deze lijst op naam of categorie.

Nieuw trefwoord aanmaken
Ga naar Beheer > Systeemvoorkeuren > Trefwoorden. Klik op de knop 'Nieuw trefwoord'.

Vul de naam van het trefwoord in en geef aan bij welke categorie je dit trefwoord wilt gebruiken.

Trefwoord verwijderen
Ga naar Beheer > Systeemvoorkeuren > Trefwoorden. Selecteer een trefwoord in de lijst en klik rechts boven op het prullenbak-icoontje.

Let op: Met het verwijderen van een trefwoord verwijder je deze niet alleen hier uit de lijst, maar uit heel Yoobi. Had je dit trefwoord dus bijvoorbeeld aan een bepaald project gekoppeld dan is deze nu niet meer toegevoegd bij dit project.

Op welke plekken in Yoobi kun je het aangemaakte trefwoord toevoegen/selecteren?

Btw verlegd
  • CRM > Relaties > Relatie > Knop Financiële instellingen > Tabblad facturatievoorkeuren
  • Order > Knop Bewerken > Tabblad Orderitem regels
  • Factuur > Knop Bewerken
​​​​Contactpersoon
  • CRM > Contactpersonen > Nieuwe contactpersoon (voeg het veld Trefwoorden toe met het moersleutel-icoontje)
  • CRM > Contactpersonen > Contactpersoon > Gegevensblokje Trefwoorden (voeg het gegevensblokje Trefwoorden toe met het moersleutel-icoontje)
  • Beheer > Systeemvoorkeuren > Bulkmutatie Contactpersonen
Verkoop: reden fase wijziging
  • CRM > Verkopen > Verkoop > Fase wijzigen
Verkoop: bron
  • CRM > Verkopen > Nieuwe verkoop > Verkoop: bon
  • CRM > Verkopen > Verkoop > Verkoopinstellingen
  • Beheer > Systeemvoorkeuren > Bulkmutatie Verkopen
CRM Taak: reden afgerond
  • CRM > Taken > Taak > Knop Taak afronden
  • CRM > Taken > Taak > Gegevensblokje Reden afgerond (voeg het gegevensblokje Reden afgerond toe met het moersleutel-icoontje)
Document
  • Beheer > Systeemvoorkeuren > Documenttemplates
  • CRM > Documenten
Bijlage
  • Bijlagen zijn op veel plekken in Yoobi toe te voegen (bijv bij taken, relaties, verkopen, enz). Selecteer bij een nieuwe bijlage het type bijlage door een trefwoord te kiezen of selecteer deze bij een bestaande bijlage.
Factuur
  • Order > Knop bewerken > Tabblad Factuur instellingen
  • Factuur > 2e tabblad van de factuur eigenschappen (rechts in het factuurdetail)
  • Lijst met facturen. Selecteer 1 of meerdere facturen en kies voor de optie Bulkmutatie Trefwoorden
  • Factuurschema
Project
  • Projecten > Nieuw project (voeg het veld Trefwoorden toe met het moersleutel-icoontje)
  • Projecten > Project > Gegevensblokje Trefwoorden (voeg het gegevensblokje Trefwoorden toe met het moersleutel-icoontje)
  • Beheer > Systeemvoorkeuren > Bulkmutatie Projecten
  • Projecten > Project > Tabblad Activiteiten > Activiteit > Tabblad activiteitgegevens
  • Beheer > Systeemvoorkeuren > Bulkmutatie Activiteiten
Relatie
  • CRM > Relatie > Gegevensblokje Trefwoorden (voeg het gegevensblokje Trefwoorden toe met het moersleutel-icoontje)
  • Beheer > Systeemvoorkeuren > Bulkmutatie Relaties
Inkoopfacturen
  • Project > Tabblad inkoopfacturen > Nieuwe inkoopfactuur (voeg het gegevensblokje Trefwoorden toe met het moersleutel-icoontje)
Branche (te selecteren)
  • CRM > Relatie > Gegevensblokje Branche (voeg het gegevensblokje Branche toe met het moersleutel-icoontje)
  • Beheer > Systeemvoorkeuren > Bulkmutatie Relaties

Trefwoorden importeren
Ook bij het importeren van gegevens in Yoobi is er in een aantal gevallen de mogelijkheid om trefwoorden toe te voegen.

Trefwoorden bij projecten en activiteiten
Koppel je aan een project een trefwoord, dan geldt dit trefwoord automatisch ook voor alle onderliggende activiteiten. Je kan per activiteit een uitzondering op maken door hier een ander trefwoord aan te koppelen.
Een trefwoord hoeft niet aan een project gekoppeld te worden, je kan er ook voor kiezen om trefwoorden alleen aan de activiteiten te koppelen.

Bijvoorbeeld: Project A heeft 3 activiteiten (1,2 en 3). Als je het trefwoord 'Niet declarabel' aan het project koppelt dan zijn de activiteiten 1, 2 en 3 automatisch ook niet declarabel. Wil je hier een uitzondering maken op activiteit 1, dan ga je naar activiteit 1 en koppel je daar het trefwoord 'Declarabel' aan. Dit gekoppelde trefwoord op activiteit niveau, overschrijft het gekoppelde trefwoord op projectniveau.
In dit voorbeeld kan je er ook voor kiezen om het trefwoord 'Niet declarabel' alleen aan de activiteit 2 en 3 te koppelen.

Rapport Declarabiliteit medewerkers
Om inzicht te krijgen in de declarabiliteit van de medewerkers gebruik je het rapport 'Declarabiliteit medewerkers'. Dit rapport is gebaseerd op trefwoorden die je aan projecten en/of activiteiten koppelt.
Ga naar Rapporten > Medewerkers > Declarabiliteit medewerkers.
Lees er hier meer over.

WBSO rapportage
De WBSO rapportage bevat per medewerker alle subsidiabele projecten waarop uren geschreven zijn. Ook dit rapport is gebaseerd op trefwoorden.
Ga naar Rapporten > Medewerker > WBSO rapportage.
Lees er hier meer over.

keyword:index
  • Supporttag:
    keyword:index