Bulkmutatie: Activiteiten

Gebruik de bulkmutatie ‘Activiteiten’ (Via Beheer > Bulkmutaties > Projectmanagement) om instellingen voor meerdere activiteiten tegelijk te wijzigen. Het is mogelijk om instellingen van een activiteit zelf te wijzigen, maar het is ook mogelijk om registratie rechten binnen deze activiteit te wijzigen.

Wanneer je op ‘start’ klikt bij de bulkmutatie ‘Activiteiten’ start er een wizard. Doorloop deze stap voor stap. Pas op het moment dat je aangekomen bent bij tabblad 3 en je klikt op de knop ‘Activiteiten muteren’, dan is de mutatie daadwerkelijk doorgevoerd.

Tabblad 1 Selecteer activiteiten. Selecteer de activiteiten waarvoor je de bulkmutatie wilt uitvoeren. Stel eerst een of meerdere filters in zodat de ophaaltijd tot een minimum blijft, klik hierna op toepassen filter. Selecteer de activiteiten en klik op ‘Koppelen’. Klik hierna op ‘Volgende’.

Tabblad 2 Wijzig instellingen. Hier zie je welke activiteit-instellingen er te wijzigen zijn. Geef door middel van een vinkje in de checkbox aan welke instelling(en) je wilt wijzigen. Pas op het moment dat de checkbox voor een instelling aangevinkt is, zal deze instelling gewijzigd worden. Is een instelling niet aangevinkt, dan wordt hier niets mee gedaan.

Bulkmutatie: Activiteiten: Wijzig instellingen

In bovenstaand voorbeeld wordt het met deze bulkmutatie verplicht om een opmerking te paatsen bij elke registratie op de gekoppelde activiteiten. is er geen opmerking ingevuld , dan kan de registratie niet opgeslagen worden.

Tabblad 3 Wijzig registratierechten. Als je de registratierechten wilt wijzigen zet deze optie dan op ‘Aan’. Koppel medewerkers, groepen en/of afdelingen en wijzig de registratierechten. Let op: De hier gekozen rechten overschrijven de gedefinieerde rechten bij een activiteit.

Bulkmutatie: Activiteiten: Wijzig registratierechten

In bovenstaand voorbeeld stel je in dat op de gekoppelde activiteiten Arie geen registratierechten (meer) heeft.

Klik op ‘Activiteiten muteren’ om de bulkmutatie door te voeren. Dit wizard sluit hierna.

bulkMutation:activity
  • Supporttag:
    bulkMutation:activity