Project: Projectinstellingen

De knop 'Projectinstellingen' is in ieder tabblad van de detailgegevens van een project zichtbaar. Deze knop opent een pop-up waar je de gegevens voor je project instelt. Dit is ook mogelijk via de gegevensblokken.

De pop-up bestaat uit meerdere tabbladen (afhankelijk van welke modules je gebruik maakt).

Tabblad Projectgegevens

Veel gegevens spreken voor zich, klik op de i-icoontje voor meer informatie. Een aantal aanvullingen:

1-2. Start- en einddatum: Voor of na deze datums is registratie op dit project niet mogelijk in de timesheet. Indien je de einddatum van een project niet weet, vul dan ook geen einddatum in. Dit zijn geen verplichte velden.
3. Classificatie: Met behulp van een classificatie kun je projecten groeperen. Filter in bepaalde rapporten op classificaties. Voor het aanmaken van classificaties ga je naar: Beheer > Systeemvoorkeuren > Projecten > Project classificaties.
4. Label: Hiervoor geldt hetzelfde als voor classificaties. Dit is een extra mogelijkheid om onderverdeling te kunnen maken in je projecten. In bepaalde rapporten kun je filteren op labels. Voor het aanmaken van labels ga je naar: Beheer > Systeemvoorkeuren > Projecten > Project labels.
5. Vrije velden: Maak je gebruik van de module 'Vrije velden' dan worden de aangemaakte vrije velden hier ook getoond.
6. Project accorderen: Project accorderen is altijd op basis van een gekoppelde projectrol. Controleer of in de projectrol het recht 'Project accorderen' aan staat. Klik op het gegevensblok 'Projectrollen' of ga naar het tabblad 'Projectrollen' in deze pop-up om een medewerker in deze projectrol te koppelen aan dit project. Nu kan project accorderen aangezet worden door te kiezen voor accorderen per week of maand.

Tabblad projectrollen
In dit tabblad worden de aanwezige projectrollen getoond en koppel je hier medewerkers in de aanwezige rol(len) aan het project.

1. Projectrollen: De aanwezig projectrollen zijn in dit voorbeeld: Projectmanager en Project inzage.
2. Geselecteerd. Hier worden de gekoppelde medewerkers getoond. Ontkoppel een medewerker door deze weg te klikken door middel van het kruisje.
3. Zoeken. Klik in de zoekbalk en selecteer direct de medewerker die je wilt koppelen of zoek een medewerker op via de zoekfunctie.

Tabblad Notities
Vul hier een notitie in voor dit project

Tabblad Financieel
Dit tabblad is alleen aanwezig als je gebruik maakt van de module 'Facturatie'. Vul hier de volgende gegevens in: Grootboekrekening omzet, Kostenplaats en Kostendrager.

Tabblad Extern accorderen
Dit tabblad is alleen aanwezig als je gebruik maakt van de module 'Extern accorderen'.
Klik hier voor meer informatie over extern accorderen.

(Extra) tabblad vrije velden
Deze tab kun je alleen toevoegen als je gebruik maakt van de module 'Vrije velden'. Met deze module kun je zelf invoer- of keuzevelden toevoegen aan Yoobi. Deze velden zijn toe te voegen in de bestaande tabbladen, maar het is ook mogelijk een nieuw tabblad (met eigen naam) aan te maken voor vrije velden. Meer informatie.

Trefwoorden: Trefwoorden zijn niet in te stellen via de projectinstellingen. Klik hiervoor op het gegevensblokje 'Trefwoorden' en koppel bestaande trefwoorden of voeg direct een nieuw trefwoord toe. Je navigeert dan naar Beheer > Systeemvoorkeuren > Projecten > Trefwoorden
Binnen Yoobi worden trefwoorden gebruikt bij o.a. projecten zodat je hier een selectie van kan maken in bepaalde rapporten. Bijvoorbeeld voor een WBSO rapportage.

Contactpersoon: Contactpersonen zijn niet in te stellen via de projectinstellingen. Klik hiervoor op het gegevensblokje 'Contactpersoon'. Koppel een bestaande contactpersoon of voeg hier direct een nieuwe contactpersoon toe.