CRM Offertes: veelgestelde vragen

Offertes
Ja dit kan met de aanvullende module 'Offertes'. Maak een of meerdere offerte templates aan en gebruik deze om snel een offerte te versturen. Selecteer eventueel producten en artikelen. De offerte kan als PDF verstuurd worden of je stuurt de offerte in een link digitaal naar de klant waarmee digitaal geaccordeerd kan worden. Het systeem verstuurt een PDF na akkoord. Een offerte kan direct worden omgezet in een order die vervolgens gefactureerd kan worden. Klik hier voor meer informatie en klik hier voor het stappenplan om een offerte aan te maken en te versturen
Offertes zijn op 2 plekken te vinden. Bij de verkoop (via CRM > Verkopen > Tabblad Offertes) of bij de relatie (CRM > Relatie > tabblad Offertes). Een offerte kun je hier wijzigen, verwijderen, status gereed geven, verzenden en downloaden als PDF. Meer informatie ›
Offertes zijn op 2 manieren toe te voegen en te verzenden: Via de verkoop of direct via de relatie. Kies voor verzenden en er opent een scherm waarin de begeleidende e-mail zichtbaar is. Deze kan je indien gewenst nog wijzigen. Voeg bijvoorbeeld een CC of BCC e-mail adres toe. Ook kies je hier of je de offerte via een digitale link wilt versturen zodat de ontvanger deze gemakkelijk digitaal kan goedkeuren. Klik hier voor het stappenplan om een offerte aan te maken en te versturen
Zodra een klant digitaal accoord heeft gegeven ontvangt hij/zij een ondertekende kopie als PDF per e-mail. Deze PDF wordt ook opgenomen als bijlage bij zowel de verkoop als de relatie in Yoobi. Selecteer hier de bijlage categorie 'Getekende overeenkomst'
De offerte wordt per e-mail naar de klant gestuurd. Klik hier hier om te zien hoe de ontvanger deze offerte via de e-mail gestuurd krijgt en hoe hij/zij deze offerte kan accorderen.
Dit is alleen mogelijk als je gebruik maakt van de module Facturatie. Om snel te kunnen factureren, maak je een order aan vanuit de offerte (of verkoop). Ga naar het tabblad 'Offertes' en klik op de 3 puntjes bij de offerte. Kies 'Order samenstellen'. Staat er een projectregel in de verkoop- of offerteregels dan wordt bij de actie 'Order samenstellen' ook direct een (nieuw) project aangemaakt. Meer informatie ›