Verkoop: Offertes

Ga naar CRM > Verkopen en open een verkoop. Ga naar het tabblad 'Offertes'. Dit kan ook door op het kaartje 'Offertes' te klikken in het tabblad 'Overzicht' van de verkoop. Meer informatie over offertes.

Kaart- of lijstweergave
Het tabblad 'Bijlagen' heeft net als bij een project of relatie 2 weergaves, de kaart- en lijstweergave. Meer informatie.

Nieuwe offerte toevoegen
Ga naar het tabblad 'Offertes' bij de verkoop en klik op de rode + knop. Je kan ook op het + icoontje klikken in het kaartje 'Offertes' in het tabblad 'Overzicht' van de verkoop. Meer informatie.

Het is ook mogelijk om vanuit de relatie een nieuwe offerte (en verkoop) aan te maken. Meer informatie.

Offerte (detail) openen
Een offerte openen kan op 2 manieren (bij zowel een verkoop als bij een relatie):

1. Tabblad 'Offertes'. Dubbelklik op de offerte.
  2. Tabblad 'Overzicht'. Klik op de offerte in het kaartje 'Offertes'.

Offerte (detail) inzien en/of bewerken
Wanneer je een offerte opent navigeer je naar de offertedetails. Wijzig hier offerteregels, offerte-instellingen, placeholders enz. De mogelijkheden om wijzigingen in een offerte op te slaan zijn afhankelijk van de status van de offerte. Meer informatie.

Nieuwe editor
We hebben een nieuwe editor in gebruik genomen om offertetemplates en offertes te maken. Met deze nieuwe editor kun je gebruik maken van bewerkbare velden.

• Offertetemplate. Maak je een nieuwe offertetemplate aan dan zal deze in de nieuwe editor openen. Open je een bestaande offertetemplate die gemaakt is in de oude editor dan zal deze in de oude editor openen. Je kunt deze offertetemplate gemakkelijk overzetten naar de nieuwe editor. Meer informatie.
  • Offerte. Wanneer je bij het aanmaken van een offerte gebruik maakt van een offertemplate gemaakt in de nieuwe editor of je gebruikt geen offertetemplate, dan zal de offerte in de nieuwe editor openen.
    Gebruik je een template gemaakt in de oude editor, dan zal de offerte ook in de oude editor openen.

Voor nu kunnen beide editors gebruikt worden. In de toekomst zal alleen nog de nieuwe editor gebruikt worden.

Offerte downloaden als PDF
Ga naar het tabblad 'Offertes' in de verkoop. Selecteer een offerte, klik op de 3 puntjes en kies 'Offerte downloaden als PDF'.

Tip: Zowel als een offerte verstuurd wordt, als dat een offerte goedgekeurd wordt, zullen er taken aangemaakt worden waaraan deze offertes als bijlage zijn gekoppeld. Deze bijlage zullen zichtbaar zijn in het tabblad 'Bijlagen' bij deze verkoop. Hier zijn de offertes ook te downloaden als PDF.

Ook kun je de offerte zelf openen en dan rechtsboven op de knop 'Acties' klikken en kiezen voor 'PDF downloaden'

Offerte verwijderen
Selecteer een offerte. Klik op de 3 puntjes en kies 'Offerte verwijderen'.
Je kan ook de offerte eerst openen en dan via de knop 'Acties' de offerte verwijderen.

Offerte verzenden
Selecteer de offerte, klik op de 3 puntjes en kies voor 'Offerte verzenden' of 'Offerte opnieuw verzenden', afhankelijk van de status van de offerte.
Je kan ook de offerte eerst openen en dan via de knop 'Acties' de offerte te verzenden. Meer informatie.

Geschiedenis offerte
Om de geschiedenis van een offerte in te zien, open je de offerte en klik je rechtsboven op de knop 'Acties'. Kies vervolgens 'Geschiedenis'.

Order samenstellen
Vanuit de offerte kun je direct een order samenstellen. De in de offerte gedefinieerde offerteregels zullen omgezet worden naar Product-, Artikel-, Project- en/of Activiteitregels.
Selecteer de offerte, klik op de 3 puntjes en kies voor 'Order samenstellen'. Meer informatie.

Verkoopwaarde overnemen van offerte
Vanuit de offerte kun je de verkoopwaarde (gedefinieerd in de offerteregels) overnemen als verkoopwaarde. Selecteer de offerte, klik op de 3 puntjes en kies voor 'Verkoopwaarde overnemen van offerte'. De verkoopwaarde van de verkoop is nu gelijk aan de verkoopwaarde uit de offerte.

Offerte bij gekoppelde relatie aan verkoop
Alle offertes die gekoppeld zijn aan de verkoop worden ook bij de gekoppelde relatie getoond in het tabblad 'Offertes'. Het betreft dezelfde offerte dus als je de offerte bij de relatie wijzigt, dan wijzigt deze bij de verkoop mee.

CRMSALE:DETAIL:2
  • Supporttag:
    CRMSALE:DETAIL:2