Planning: veelgestelde vragen

Planning
Als je een huidige jaarplanning wilt voortzetten in het nieuwe jaar moet je de einddatum wijzigen. Wil je echter een nieuwe planning maken, zorg dan dat de huidige planning eindigt op 31-12 en laat de nieuwe op 01-01 beginnen. Projecten kunnen namelijk niet in 2 planningen in dezelfde periode tegelijk aanwezig zijn. Het wijzigen van de begin of einddatum is helaas iets wat je handmatig per activiteit, per project moet doen. Je kunt dit niet in een keer rechts in de planningseigenschappen wijzigen. Zie hieronder hoe je de einddatum kunt wijzigen. Klik hier voor meer informatie over het wijzigen van de einddatum
Open de Projectplanning. Ligt de einddatum na de huidige einddatum, klik dan op Planning eingenschappen. Je ziet nu de eigenschappen van deze planning. In het eerste tabblad wijzig je de einddatum. Ligt de nieuwe einddatum vóór de huidige einddatum, dan kan deze alleen gewijzigd worden als er geen projecten gepland staan. Staan deze wel gepland, wijzig dan de einddatum van het project. Dit kan door in de planning op het project te klikken en dit project naar de gewenste datum te schuiven.
Klik hier voor meer informatie.
Open de Projectplanning. Ligt de begindatum eerder dan de ingestelde datum, klik dan op 'Planning eingenschappen'. Je ziet nu de eigenschappen van deze planning. In het eerste tabblad wijzig je de begindatum.
Ligt de begindatum na de huidige ingestelde datum, dan moeten de project en activiteiten in de planning zelf eerst opgeschoven worden. Dit kan door in de planning op het project te klikken en dit project naar de gewenste datum te schuiven (let op: Je kan niet verder schuiven dan de ingestelde datum). Zodra alle projecten verschoven zijn, kun je de begindatum wijzigen.
Klik hier voor meer informatie.
Ja dat kan. Wijzig eerst de start- en einddatum van de planning. Schuif vervolgens een project naar de gewenste datum. Heb je al uren ingepland, dan neemt de plannign deze uren mee. Hierbij wordt zelfs rekening gehouden met de ingestelde werkbare dagen. Op deze manier kun je ook een activiteit binnen een project verplaatsen.
Er zijn voor de planning op diverse plekken instellingen en rechten in te stellen. Lees er hier alles over.
Je kan bij de projectplanning de ingeplande verlofdagen direct terug zien bij de beschikbaarheid. Bij een medewerker planning is deze ook direct zichtbaar als activiteit.
Nee, het is niet mogelijk om een andere eigenaar aan een planning te koppelen of de huidige eigenaar te wijzigen. Wel is het mogelijk om iemand beheerder te maken. De beheerder heeft dezelfde rechten als de eigenaar.
Ja dit kan. Wanneer je vaak dezelfde uren invoert in de medewerkers planning dan kun je gebruik maken van de mogelijkheid om een week te kopiëren. Je stelt zelf in naar welke week of weken.
Je kan een week voor meerdere medewerkers tegelijk kopiëren.
Klik hier voor meer informatie.
Extra informatie over planningen

Er zijn 2 manieren om in Yoobi uren in te plannen:

• In een Project planning. Voeg projecten toe aan de planning en koppel vervolgens de medewerkers aan de activiteiten en plan dan de uren in. Alle medewerkers in 1 overzicht ingepland.
  • In een Medewerkers planning. Selecteer een medewerker, voeg voor deze medewerker projecten toe en plan de uren in op de activiteiten. Alleen de ingeplande uren van deze medewerker zijn zichtbaar.

Het is mogelijk beide planningen tegelijk te gebruiken. Maak je een medewerkers planning aan, dan wordt er ook een Projectplanning van aangemaakt.

Wil je gebruik maken van óf alleen de project planning óf juist alleen de medewerkers planning, stel dit dan in via Beheer > Instellingen > Planning. Kies bij het veld 'Welke planningen mogen gebruikt worden' de gewenste planning.
In een Project planning kun je op basis van projecten en activiteiten je medewerkers inplannen. Bij het aanmaken van de planning zijn projecten toegevoegd met de activiteiten en medewerkers waarop gepland gaat worden.
Klik hier voor meer informatie over het maken van een Project planning.
In de actuele planning (via Planning > Actuele planning) worden alle projecten waarop gepland is, weergegeven in een zelf in te stellen tijdlijn. Stel in of je deze planning per dag of per week getoond wil hebben. In de actuele planning kun je géén wijzigingen aanbrengen. Dit is echt alleen een weergave van het totaal van alle planningen die in de ingestelde periode actief zijn.
Klik hier voor meer informatie over de actuele planning.
In de Medewerkers planning kun je per medewerker uren plannen. Voeg projecten en activiteiten toe en plan hier uren op voor de medewerker.
Klik hier voor meer informatie over de actuele planning.