Medewerkers planning. Ingeplande uren kopiƫren

Wanneer je vaak dezelfde uren invoert in de medewerkers planning dan kun je gebruik maken van de mogelijkheid om een week te kopiëren. Je stelt zelf in naar welke week of weken.
Je kan een week voor meerdere medewerkers tegelijk kopiëren.

Week kopiëren
Ga naar de medewerkers planning en klik op de 3 puntjes achter de week die je wilt kopiëren. Klik 'Week X kopiëren'.

Als voorbeeld wordt week 6 gekopieerd. De volgende pop-up opent:

1. Week kopiëren naar. Vink aan naar welke weken je de ingeplande uren van week 6 wilt kopiëren. Je kan aparte weken aanvinken, maar je kunt ook alle getoonde weken aan- of uitvinken. Met de knop '+ 6 weken' worden de volgende 6 weken getoond.
  2. Kopieer naar de komende weken. Vul hier bijvoorbeeld het getal 4 in als je week 6 naar de volgende (vanaf week 6 gezien) 4 weken wilt kopiëren. Week 6 zal dan gekopieerd worden naar week 7, 8, 9 en 10.
  3. Geselecteerde dagen. Standaard zijn alle dagen van de te kopiëren week al aangevinkt. Wil je een bepaalde dag niet mee kopiëren, vink de dag dan uit.

Kies 'Kopiëren' en de ingeplande uren zullen gekopieerd worden naar de aangegeven weken.

Let op: Zijn er op een bepaalde activiteit al uren ingepland en je wilt uren van dezelfde activiteit er naar toe kopiëren, dan zullen de uren vervangen worden.
Zijn er al uren op een andere activiteit dan de te kopiëren activiteit aanwezig, dan blijven deze gewoon staan.

Wanneer kunnen ingeplande uren niet gekopieerd worden?
Bij het kopiëren wordt rekening gehouden met gesloten/verlopen activiteiten en projecten. Is een project en/of activiteit niet meer actief (status is op 'gesloten' gezet, of de einddatum is bereikt), dan kunnen er geen registraties meer naar toe gekopieerd worden.

Je krijgt dan deze melding:

Inzicht in beschikbaarheid

Het overzicht per medewerker geeft inzicht in de komende weken qua bezetting en beschikbaarheid.

Prognose, module 'Inzicht'
Door tarieven per medewerker in te vullen, geeft de planning je ook inzicht in de te verwachten opbrengsten. Wanneer je gebruik maakt van de module 'Inzicht' kun je hier zelf gemakkelijk een draaitabel of grafiek van maken. zo heb je snel de juiste cijfers beschikbaar.

Timesheet kopiëren
Ook je registraties in de timesheet kun je op dezelfde manier kopiëren.