Tekstfragmenten

Wanneer je gebruik maakt van de aanvullende CRM modules 'Offertes' en/of 'Documenten', dan kun je ook gebruik maken van tekstfragmenten.
Tekstfragmenten zijn teksten die je vaker wilt gebruiken in een offerte, offerte template, document of documenttemplate.

Je kan op 2 plaatsen nieuwe tekstfragmenten toevoegen:

1. Via Beheer > Systeemvoorkeuren > CRM > Tekstfragmenten. Hier voeg je nieuwe tekstfragmenten toe of wijzig je deze.
  2. In een offerte(template) of document(template). Klik op het icoontje rechts in het tekstfragmenten blokje. De lijst met tekstfragmenten opent in een pop-up. Gebruik de + knop om een nieuw fragment toe te voegen. Dit werkt precies hetzelfde als bij 'Beheer'.

Voeg dit tekstfragment vervolgens met 1 druk op de knop toe in de offerte of document.

Ga naar Beheer > Systeemvoorkeuren > CRM > Tekstfragmenten. De lijst met tekstfragmenten opent:

Nieuw tekstfragment
Klik in de lijst op de rode + knop om een nieuw tekstfragment aan te maken.

• Stap 1. Titel. Vul de titel in voor dit tekstfragment.
  • Stap 2. Tekst. Voer de gewenste tekst in. Maak deze naar wens op. Het is zelfs mogelijk om hier afbeeldingen of een tabel toe te voegen.
    Kies voor 'Source' om de html van dit tekstfragment in te zien of vanuit hier het tekstfragment op te maken.
    Maak gebruik van placeholders en/of bewerkbare placeholders. Klik rechts in de lijst met placeholders op een placeholder en deze wordt direct toegevoegd aan de tekst.
  • Stap 3. Taal. Je kan een tekstfragment in 1 taal aanmaken (Nederlands, Engels, Duits of Frans), maar ook in bijvoorbeeld 2 of 4 talen. Iedere taal heeft een eigen titel. Klik in de tabbladen op de gewenste taal en maak daar het tekstfragment.
  • Stap 4. Opslaan. Sla het tekstfragment op.

Bestaan tekstfragment inzien/wijzigen
Klik in de lijst links op een tekstfragment en het tekstfragment wordt rechts getoond. Wijzig hier het fragment indien nodig en sla op.

Dupliceren tekstfragment
Selecteer in de lijst een tekstfragment door het vakje voor het tekstfragment aan te vinken. Er opent een lijst met acties. Kies dupliceren.

Tekstfragment verwijderen
Selecteer in de lijst een tekstfragment door het vakje voor het tekstfragment aan te vinken. Er opent een lijst met acties. Kies verwijderen. Het tekstfragment wordt alleen hier in de lijst verwijderd. Heb je het fragment al ergens in een template, offerte of document toegevoegd, dan gebeurt daar niets mee.

Tekstfragment toevoegen aan een template
Voeg op de volgende manier een tekstfragment toe aan een offerte- of document template:

• Open een template of maak een nieuwe template aan.
  • Klik in de template op de plek waar je een tekstfragment wilt toevoegen.
  • Klik rechts op 'Tekstfragmenten' en klik een fragment aan in de lijst.
  • Het tekstfragment wordt toegevoegd in de template op de gekozen plek.
  • Wijzig / verwijder / vul de template aan indien nodig en sla op.

Let op: In de lijst met tekstfragmenten worden alleen de tekstfragmenten getoond die je hebt aangemaakt voor de taal die je ingesteld hebt in je template. Heb je de taal net gewijzigd, dan moet je de template eerst nog even opslaan zodat de juiste taal opgeslagen is en daardoor de juiste tekstfragmenten getoond worden.

Tekstfragment toevoegen aan een offerte of document
Het toevoegen van een tekstfragment in een offerte of document gaat op dezelfde manier als bij de template. Bij het aanmaken van een offerte of document is vanuit de template de taal al overgenomen (en deze is hier niet meer te wijzigen), dus alleen de tekstfragmenten in deze taal worden getoond en zijn toe te voegen.

TEXTFRAGMENT:DETAIL
  • Supporttag:
    TEXTFRAGMENT:DETAIL