Project: Deelprojecten

Via het menu Projecten > Projecten navigeer je naar de lijst met projecten. Klik op een project om de detailgegevens van dit project in te zien. Links wordt nu de smalle lijst met alle projecten getoond. Rechts worden de detailgegevens van het aangeklikte project getoond.
De detailgegevens van een project worden weergegeven in diverse tabbladen.

Deelprojecten
Als een project groot of ingewikkeld wordt, kan het zinvol zijn om het project op te splitsen in deelprojecten. Het kenmerk van deelprojecten, is dat ze als zelfstandige onderdelen worden uitgevoerd, maar wel met elkaar te maken hebben. De deelprojecten werken samen toe naar 1 doel.

Aan een hoofdproject kun je diverse deelprojecten koppelen. Het hoofdproject en de diverse deelprojecten zijn allemaal aparte projecten met aparte tarieven, budgetten enz.

Let op: Het is dus niet zo dat het hoofdproject het totaal weergeeft van bijvoorbeeld de afzonderlijke budgetten.

Via rapportages (bijv. Hoofd/deelproject: kosten en opbrengsten) kun je wél het totaal van de opbrengsten en kosten van alle (of een aantal) deelprojecten in kaart brengen.

Nog een manier om totalen van de deelprojecten in kaart te brengen is om de lijst van deelprojecten te gebruiken. Stel zelf de zichtbare kolommen in door rechts op het moersleutelicoontje te klikken. De lijst exporteer je vervolgens als PDF of Excel bestand.

Nieuw deelproject toevoegen
Om een nieuw deelproject aan te maken in een hoofdproject, open je dit hoofdproject. Ga naar het tabblad 'Deelprojecten'. Klik op de rode + knop en kies voor 'nieuw deelproject' om een deelproject aan te maken of kies voor 'koppel deelprojecten' om een bestaand project te selecteren als deelproject.

• Nieuw deelproject. Dit gaat precies hetzelfde als het toevoegen van een nieuw project.
  • Koppel deelproject. Kies een bestaand project uit de lijst met mogelijk te koppelen projecten. Is een project al als een deelproject aan een ander hoofdproject gekoppeld dan zal deze niet zichtbaar zijn in de lijst.

Aan elk deelproject kan een afzonderlijke projectmanager gekoppeld worden. De projectmanager die voor het hoofdproject verantwoordelijk is, zorgt er voor dat de deelprojecten op elkaar blijven aansluiten.

Gegevensblok 'Projectstructuur'
In het gegevensblok 'Projectstructuur' wordt aangegeven of een project een hoofd- of deelproject is.

Een nieuw project wordt automatisch als hoofdproject aangemaakt, tenzij je een nieuw project aanmaakt via het tabblad 'Deelprojecten'. Dan wordt het project direct aangemaakt als deelproject en is deze gekoppeld aan het hoofdproject.
Een project kan niet als deelproject aan meerdere hoofdprojecten gekoppeld worden.
Een deelproject kan niet gekoppeld worden aan een ander deelproject.

Klik het blokje open (pijltje naar beneden) om de project structuur te bekijken.

Het huidige project wordt in het blauw weergegeven, zo zie je snel op welk niveau het huidige project zich in de projectstructuur bevindt.
De projecten zijn klikbaar. Klik op een project om direct naar de detailgegevens van dit project te navigeren.

Hoofdproject zonder uren registratie
Wil je een hoofdproject aanmaken maar hier geen uren op schrijven, dan richt je dat als volgt in:

• Ieder project moet altijd minstens 1 activiteit hebben. Een hoofdproject dus ook. Maak een (fictieve) activiteit aan.
  • Geef vervolgens bij de registratierechten van dit hoofdproject aan dat niemand op dit project mag registreren.

Tabblad Deelprojecten
In het tabblad ‘Deelprojecten’ zie je de gekoppelde deelprojecten. Er zijn 2 weergaves mogelijk (5): De kaartweergave of de lijstweergave. Yoobi onthoudt jouw weergave instelling in ieder tabblad.

Kaartweergave:

1. Kaart. Dubbelklik op de kaart om naar de detailgegevens van dit deelproject te gaan.
2. Acties. Klik op het icoontje met de 3 puntjes en voer direct een actie uit voor dit deelproject: project ontkoppelen als deelproject, project sluiten, heropenen, verwijderen of voer een bulkmutatie uit. Verwijderen kan alleen als er nog geen registraties zijn geweest op het project.
3. Downloaden. Klik om de deelprojecten te downloaden als PFD- of Excelbestand.
4. Acties. Selecteer meerdere deelprojecten, klik op het icoontje met de 3 puntjes en voer direct een actie uit voor de geselecteerde deelprojecten: project ontkoppelen als deelproject, project sluiten, heropenen, verwijderen of voer een bulkmutatie uit. Verwijderen kan alleen als er nog geen registraties zijn geweest op het project.
5. Weergave. Wissel van kaart- naar lijstweergave of andersom.
6. Nieuw deelproject. Klik op de rode + om een deelproject toe te voegen. Maak een nieuw deelproject aan of koppel een bestaand (hoofd)project.
7. Filters. Stel filters in om te filteren in je deelprojecten.

Lijstweergave:

1. Regel. Dubbelklik op de regel om naar de detailgegevens van dit deelproject te gaan.
2. Beheer lijst. Klik op het moersleutelincoontje en bepaal zelf welke kolommen je in de lijst wilt en in welke volgorde.
3. Downloaden. Klik om de deelprojecten te downloaden als PFD- of Excelbestand.
4. Acties. Selecteer een of meerdere deelprojecten (regels), klik op het icoontje met de 3 puntjes en voer direct een actie uit voor de geselecteerde deelprojecten: project ontkoppelen als deelproject, project sluiten, heropenen, verwijderen of voer een bulkmutatie uit. Verwijderen kan alleen als er nog geen registraties zijn geweest op het project.
5. Weergave. Wissel van kaart- naar lijstweergave of andersom.
6. Nieuw deelproject. Klik op de rode + om een deelproject toe te voegen. Maak een nieuw deelproject aan of koppel een bestaand (hoofd)project.
7. Filters. Stel filters in om te filteren in je deelprojecten.

Knop Projectinstellingen
De knop 'Projectinstellingen' is in ieder tabblad rechts bovenin zichtbaar.

• In de projectinstellingen vind je alle projectinstellingen terug die je ook via de gegevensblokken in kunt stellen. Ze zijn gegroepeerd in diverse tabbladen (afhankelijk van welke modules je hebt in Yoobi)

Knop Acties.
De knop 'Acties' is ook in ieder tabblad rechts bovenin zichtbaar.

• Met de knop Acties kan je het project sluiten, dupliceren of verwijderen. Verwijderen kan alleen als er nog geen registraties en/of orders zijn toegevoegd.
  • Bij de knop Acties wordt de gekoppelde relatie weergegeven. Klik op de relatie om direct naar de detailgegevens van deze relatie te navigeren.

project:projectDetail:4
  • Supporttag:
    project:projectDetail:4