Project accorderen

In de detailgegevens van een project geef je aan of projecturen door de projectmanager geaccordeerd moeten worden. Dit staat los van het accorderen van de timesheet (timesheet accorderen) door de (afdelings)manager of het accorderen door een externe partij (extern accorderen).

Project accorderen instellen
Ga naar het project. 2 manieren op project accorderen in te stellen:
  1. Via de knop 'Projectinstellingen' tabblad 'Projectgegevens'
  2. Via het gegevensblokje 'Project accorderen'

Let op: Project accorderen is altijd op basis van een gekoppelde projectrol. Controleer of in de projectrol het recht 'Project accorderen' aan staat.

Koppel via het gegevensblokje 'Projectrollen' of het tabblad 'Projectrollen' in de projectinstellingen een medewerker in een projectrol met accordeer rechten.

Nu kan project accorderen aangezet worden door te kiezen voor accorderen per week of maand.

Aanmaken taak project accorderen
Indien een medewerker de periode (week of maand) in de timesheet afsluit, ontvangt de projectmanager een notificatie met daarin een link om de periode direct te accorderen.

Let op: Zet je deze instelling op maandelijks dan moet de gehele maand gesloten zijn, voordat Yoobi een taak aanmaakt voor de projectmanager om het project te accorderen.
Sluit je de timesheet altijd per week, dan moeten álle weken binnen de maand dus gesloten zijn. Na het sluiten van de laatste week, krijgt de maand automatisch ook de status 'gesloten' en zal de accordeertaak aangemaakt worden.

Lijst te accorderen projecturen
Vanuit de e-mail kun je de registraties direct goedkeuren of afwijzen, maar je kunt de te accorderen projecturen ook terugvinden in Yoobi via het menu Personeel > Project accorderen. Hier zie je de lijst van alle periodes die beoordeeld dienen te worden.

In de kolom ‘Status’ wordt de status van de accordeertaak weergegeven. Filter op de status door via het + icoon een filterregel (of meerdere) toe te voegen. Dit filter bewaar je door op ‘Bewaren’ te klikken. Deze bewaarde zoekopdracht vind je terug als snelkoppeling

Project accorderen
Selecteer een of meerdere regels in de lijst en klik op de knop ‘Goedkeuren’ of ‘Afwijzen'.

Wil je de project uren eerst nog bekijken, dubbelklik dan op de regel. Je navigeert naar een rapport met alle registraties.

Controleer de uren en kies ‘Goedkeuren’ of ‘Afwijzen’ om de uren goed te keuren of af te wijzen. Is ingesteld dat een medewerker overuren met een overwerkpercentage mag schrijven, dan zie je dat hier in het rapport terug in de kolom ‘Soort’.

Rapport project accorderen
Via Beheer > Instellingen > Projecten kun je met de instelling 'Project accorderen rapport' aangeven welk rapport je wilt gebruiken voor het project accorderen. Deze instelling geldt voor de gehele organisatie, en dus voor ieder project waarbij project accorderen aan staat.

projectApproval:index
  • Supporttag:
    projectApproval:index