Planning: Dashboard

Het dashboard 'Planning' bestaat uit 2 of 3 menublokken. Je kan er namelijk voor kiezen om óf alleen gebruik te maken van de Medewerkers planning, óf alleen van de Project planning óf van beide. Zie hieronder een voorbeeld als je beide planningen gebruikt. Het menublok Actuele planning is altijd zichtbaar.

1. Menublokken
Navigeer met de menublokken naar de gewenste planning: Het blok 'Project planning' heeft extra menu opties onder de 3 puntjes. Je kunt hier direct een nieuwe dag- of weekplanning aanmaken.

2. Zoeken in Yoobi
In deze zoekbalk zoek je in heel Yoobi. Zoek op projectnaam, medewerker naam, enz.

3. Notificaties (Megafoon)
Hier zie je welke nieuwe notificaties je hebt ontvangen en kijk je terug in eerder ontvangen notificaties. Een notificatie ontvang je bijvoorbeeld als je een verlofaanvraag ontvangen hebt van een medewerker om te accorderen, als het budget van een bepaald project is overschreden of als je jouw verlofkaart gedownload hebt.

4. Vraagteken
Klik op het vraagteken voor de volgende opties:
  • Help: Klik op help voor support informatie. Je navigeert nu naar de help-website van Yoobi met extra informatie over de pagina waar je op dat moment in Yoobi was. Klik bovenin op FAQ voor de veelgestelde vragen per onderwerp (FAQ) of zoek naar informatie door een trefwoord in de zoekbalk in te toetsen.
  • Licentie informatie: Dit is alleen zichtbaar voor de Yoobi beheerders. Hierin wordt precies aangegeven van welke licenties jouw organisatie gebruikt maakt en voor welke periode. Bestel gemakkelijk gebruikerlicenties bij om daarna direct extra medewerkers toe te kunnen voegen in Yoobi.
  • Over Yoobi: Hier vind je de laatste release notes. Yoobi werkt constant aan het verbeteren van Yoobi. In de release notes wordt aangegeven welke nieuwe mogelijkheden en/of verbeteringen er zijn doorgevoerd en welke fouten er eventueel opgelost zijn.

5. Mijn profiel / Uitloggen
Klik op je naam en ga naar 'Mijn profiel' jouw gebruiker gegevens of kies voor 'Uitloggen'.

6. Help & Support
Klik op de blauwe knop 'Help en Support' (rechts onder in ieder Yoobi scherm) voor meer support informatie. Er opent een ‘Help & Support’-paneel. Wil je uitleg over de huidige pagina waarin je je begeeft in Yoobi, klik dan op de link bij ‘Huidige pagina’. Indien beschikbaar worden hier ook gerelateerde items, faq pagina’s en pagina’s met stappenplannen getoond.
Je kan ook de zoekbalk gebruiken om informatie te vinden.

Planning in Yoobi
In Yoobi kun je op 2 verschillende manieren een planning aanmaken. Via de volgende menu-items:

De Actuele planning toont alle projecten vanuit de diverse planningen welke op dat moment actief zijn (zowel Project- als Medewerkers planning). Je geeft in deze planning zelf aan welke periode je zichtbaar wilt hebben. De Actuele planning kun je dus niet zelf toevoegen, de planning geeft enkel een overzicht van alle geplande uren vanuit alle aanwezige planningen.

Let op: Maak je een weekplanning via Planning > Project planning en open je deze in het menu Planning > Medewerkers planning dan worden de totaal aantal uren per week op maandag bij de medewerker getoond. Er is géén medewerker planning op weekniveau.

Tip: Wil je met zowel de project planning als de medewerkers planning werken maak dan dus via Planning > Project planning een DAG planning aan, niet een weekplanning.

Tip: Wil je met alleen een medewerkers planning of juist alleen met een project planning werken, stel dit dan in via Beheer > Instellingen > Planning. Selecteer bij de instelling 'Welke planningen mogen gebruikt worden' van welke planning(en) je gebruik wilt maken.

Rapporten
Via het menu Rapporten zijn er diverse rapporten beschikbaar zoals Medewerkers planning per dag, maand of week, Planning per project per dag, maand of week en realisatie versus planning per medewerker, project of project per activiteit. Alle rapporten zijn de exporteren als PDF of Excel bestand.

Klik hier voor meer informatie over de planning en de meest gestelde vragen + antwoorden over de planning.

Yoobi App
In de App kunnen geen uren ingepland worden. Dit kan alleen via de webversie van Yoobi.
Wel kan je je geplande uren inzien in de App (In het menu Planning of in het menu Mijn Yoobi). Zet de ingeplande uren heel gemakkelijk om naar een registratie. Wijzig of vul de registratie indien nodig aan.

yoobi2:planning
  • Supporttag:
    yoobi2:planning