Projectrollen

In Yoobi werken we met verschillende ‘rollen’. Iedere rol heeft bijbehorende rechten, zo geef je medewerkers extra mogelijkheden in Yoobi. Er zijn drie soorten rollen (gebruikersrollen, afdelingsrollen en projectrollen), die je eenvoudig kan toevoegen, wijzigen en koppelen aan medewerkers.

Lijst met projectrollen
Ga naar Beheer > Systeemvoorkeuren > Rollen en rechten > Projectrollen

Projectmanager
Standaard is er de projectrol ‘Projectmanager’. De projectmanager heeft rechten voor alléén die projecten waaraan hij/zij gekoppeld is als projectmanager.
Voorbeelden van rechten: Projectinzage, budgetinzage, recht om projectgegevens te wijzigen of project accorderen.

Project accorderen: Als je wilt dat naast het timesheet accorderen ook nog een persoon op projectbasis de registraties accordeert, dan koppel je een medewerker als projectmanager (of andere projectrol) aan het project en stel je in of de registraties per week of per maand geaccordeerd moeten worden.
Let op: In de projectrol moet dan wel het recht 'Project accorderen' aan staan.

Nieuwe projectrol
Het is mogelijk om naast de standaard projectrol 'Projectmanager' ook een nieuwe projectrol aan te maken. Klik op de knop 'Nieuwe projectrol'. Geef een naam en omschrijving en vink de gewenste rechten aan.

Medewerker aan een projectrol koppelen 
Vanuit het menu 'Projectrollen' is het niet mogelijk om medewerkers aan de projectrol te koppelen. Dit doe je als volgt:
Open het project waaraan je de medewerker in de projectrol wilt koppelen. Ga naar het tabblad 'Projectrollen' in de projectinstellingen (1 via de knop 'Projectinstellingen' of 2 via het gegevensblokje 'Projectrollen' in het tabblad 'Overzicht' of 'Inzicht').

 

In bovenstaand voorbeeld zijn er 2 projectrollen ingesteld in de organisatie. Arie is 'Projectmanager'. En Annette is gekoppeld in de rol 'Project Inzage'. Beide rollen hebben verschillende rechten.

Koppelingen
Zodra je een projectrol aangemaakt hebt, wordt in de projectrol een 2e tabblad zichtbaar: 'Koppelingen'. Hier kun je zien welke medewerkers aan projecten gekoppeld zijn en andersom. Zoek op project om te kijken welke medewerkers gekoppeld zijn. Of zoek op medewerker om te kijken aan welke projecten de medewerker gekoppeld is aan deze projectrol.

Projectrol wijzigen
Wijzig een projectrol door in de lijst met projectrollen op de rol te dubbelklikken.

Rechten in een projectrol
De rechten in een projectrol gelden alléén voor die projecten waaraan een medewerker in deze rol aan gekoppeld is.
Rechten met betrekking op medewerkers (bijv. project accorderen) gelden dan ook alléén voor medewerkers met registraties binnen het gekoppelde project.


projectRole:index
 • Gepubliceerd op:
 • Gemaakt door:
  Iris Keim
 • Bijgewerkt op:
  20-03-2023
 • Tag:
 • Door:
  Mercedes Roeland Gonzalez-Pos
 • Supporttag:
  projectRole:index