Projectrol toevoegen

Een projectrol is een rol die bepaalt welke rechten een medewerker heeft als hij/zij aan deze rol gekoppeld is. Deze rechten gelden alléén voor de projecten waaraan deze medewerker gekoppeld is. Standaard is er de rol 'Projectmanager'. Je kunt zelf nieuwe projectrollen toevoegen.
De projectmanager controleert bijv de uren van de medewerkers die op de projecten zijn geschreven waaraan deze projectmanager gekoppeld is.

Projectrollen definieer je via het menu Beheer > Systeemvoorkeuren > Projectrollen. ​Klik op de knop '+ Nieuwe projectrol' om en nieuwe projectrol aan te maken.

Vul een naam en eventueel een beschrijving in. De onderdelen binnen Yoobi waarin je rechten kunt instellen voor de projectrol zijn zichtbaar. Per onderdeel kun je de diverse opties op ‘Aan’ of ‘Uit’ zetten. Voor sommige onderdelen zijn niet alle opties beschikbaar.
Klik op ‘Projectrol opslaan’ om de wijzigingen door te voeren.

Nieuwe projectrol toevoegen

Als de rechten zijn opgeslagen kan een gebruikersaccount aan de projectrol gekoppeld worden.

Medewerker aan een projectrol koppelen
Vanuit het menu 'Projectrollen' is het niet mogelijk om medewerkers aan de projectrol te koppelen. Dit doe je als volgt:
Open het project waaraan je de medewerker in de projectrol wilt koppelen. Ga naar het tabblad 'Projectrollen' in de projectinstellingen (1 via de knop 'Projectinstellingen' of 2 via het gegevensblokje 'Projectrollen' in het tabblad 'Overzicht' of 'Inzicht').

In bovenstaand voorbeeld zijn er 2 projectrollen ingesteld in de organisatie. Arie is 'Projectmanager'. En Annette is gekoppeld in de rol 'Project Inzage'. Beide rollen hebben verschillende rechten.

projectRole:newprojectrole
  • Supporttag:
    projectRole:newprojectrole