Product orderitem aanmaken

Bij het factureren bepaalt een order welke gegevens er op de factuur komen en hoe deze weergegeven worden. Dit bepaal je allemaal in de order. Ook zaken als factuurmomenten, bijlagen, adres, verzendmethode, aanhef, factuurschema, enz. bepaal je in de order.
Als je orders hebt toegevoegd is factureren een fluitje van een cent, je genereert met 1 druk op de knop een factuurvoorstel.

Een factuur binnen Yoobi wordt altijd gegenereerd door middel van een order. Yoobi factureert dan ook geen projecten, maar alleen orders.

Let op: Een product order is altijd aan een relatie gekoppeld. Of je ook een project wilt koppelen is optioneel.
Koppel je een product aan het project dan zal de product omzet ook meegenomen worden in de totale project omzet.

Product order
Maak je gebruik van de Module ‘Producten en abonnementen’ dan kun je naast een regie- of een fixed-price orderitem ook nog een derde type orderitem factureren: Producten.
Een product orderitem kun je gebruiken voor bijvoorbeeld handleidingen of servicecontracten. Een product orderitem is altijd gekoppeld aan een relatie en kan ook gekoppeld worden aan een project.

Producten kun je herhalend laten factureren door een abonnement in te stellen.

Klik hier voor meer informatie over producten en artikelen.

Product orderitem toevoegen
Een product orderitem voeg je als volgt toe:

Vanuit de Relatie
Ga naar CRM > Relaties > Dubbelklik op een Relatie. Hier kan je op 2 plekken een product order toevoegen:

1. In het tabblad 'Orders'. Klik op de rode + knop.
  2. In het tabblad 'Overzicht'. Klik in de kaart 'Orders' op het + icoon.

Kies voor de optie 'Product'. Er opent een pop-up waarin je het gewenste product selecteert. Vervolgens navigeer je naar de detailgegevens van de order en kun je het orderitem direct bewerken.

Vanuit een Project
Ga naar Projecten > Projecten > Dubbelklik op een project. Om vanuit een project een order aan te maken moet er eerst een relatie zijn gekoppeld aan het project. Er zijn vervolgens 2 plekken waar je een product order kan toevoegen:

1. In het tabblad 'Orders'. Klik op de rode + knop.
  2. In het tabblad 'Overzicht'. Klik in de kaart 'Orders' op het + icoon.

Kies voor de optie 'Product'. Er opent een pop-up waarin je het gewenste product selecteert. Vervolgens navigeer je naar de detailgegevens van de order en kun je het orderitem direct bewerken.

Vanuit een Verkoop
Maak je gebruik van de module Offertes en verkopen dan kun je ook vanuit een verkoop een order aanmaken. Ga naar CRM > Verkopen. Open de verkoop waar je een order voor wilt aanmaken, ga naar het tabblad 'Offertes', selecteer de offerte en klik op de knop 'Order samenstellen'.
Als je in de offerte een product als offerte regel hebt opgenomen, dan zal er automatisch een product orderitem aangemaakt worden.
Je navigeert nu naar de detailgegevens van de order.

Vanuit een bestaande order. In een bestaande order is het mogelijk een nieuw orderitem toe te voegen. Kies voor Product.

Product order inzien/wijzigen
Zoek de order op en open deze. Dit kan op diverse plekken in Yoobi:

1. Bij de relatie. Tabblad 'Overzicht' (klik op de orderregel in het kaartje 'Orders') of tabblad 'Orders' (klik op het kaartje).
  2. Bij het project. Tabblad 'Overzicht' (klik op de orderregel in het kaartje 'Orders') of tabblad 'Orders' (klik op het kaartje).
  3. In de lijst met orders. Ga naar Financieel > Orders. Dubbelklik op de orderregel.
  4. Vanuit een factuur. Klik rechtsonder op het icoontje achter het ordernummer.

Lees hier alles over de instellingen en mogelijkheden van een product orderitem.

Meer informatie:
Abonnementen
Regie orderitem
Fixed-price orderitem