Afdelingsrollen

Rollen
In Yoobi werken we met verschillende ‘rollen’. Iedere rol heeft bijbehorende rechten, zo geef je medewerkers extra mogelijkheden.
Yoobi kent drie soorten rollen:

Standaard zijn een aantal rollen aanwezig in Yoobi waarin de rechten zijn ingesteld. Deze rechten kun je wijzigen, maar het is ook mogelijk zelf nieuwe rollen toe te voegen en daarin de rechten te bepalen.

Afdelingsrollen

Als je in Yoobi werkt met verschillende afdelingen kun je er voor kiezen om afdelingsrollen in te stellen zoals bijvoorbeeld de afdelingsrol ‘Afdelingsmanager’.

Let op: Rechten met betrekking op medewerkers gelden alléén voor medewerkers binnen deze afdeling.


Lijst afdelingsrollen
Via Beheer > Systeemvoorkeuren > Afdelingsrollen navigeer je naar de lijst met afdelingsrollen. Standaard staat de afdelingsrol ‘Afdelingsmanager’ al in Yoobi.

Afdelingsrol 'Afdelingsmanager'
 

Nieuwe afdelingsrol
Maak een nieuwe afdelingsrol aan via de knop ‘+ Nieuwe afdelingsrol’. 

Inzien of wijzigen afdelingsrol
Dubbelklik op een afdelingsrol in de lijst om naar de detailgegevens van de rol te gaan.
Er zijn 2 tabbladen:

 • Tabblad Details. Hier wijzig je de naam of beschrijving van de afdeling en beheer je alle rechten binnen deze afdelingsrol.
 • Tabblad Koppeling. Dit is een inzicht tabblad. Bekijk welke medewerkers aan een afdeling gekoppeld zijn in de rol van afdelingsmanager. Dit is in te zien vanuit de afdeling en vanuit de medewerker.

Medewerker koppelen aan een afdelingsrol

Klik hier voor meer informatie over het koppelen van een medewerker aan een afdelingsrol. Dit is namelijk niet mogelijk via Systeemvoorkeuren > Afdelingsrollen, maar deze koppel je aan de afdeling zelf via Beheer > Afdelingen > Dubbelklik op de afdeling > Tabblad 'Overzicht'. Klik op het + icoon om een medewerker te koppelen.
Het is mogelijk om aan 1 afdeling meerdere afdelingsrollen te koppelen.


departmentrole:index
 • Gepubliceerd op:
 • Gemaakt door:
  Iris Keim
 • Bijgewerkt op:
  11-04-2024
 • Tag:
 • Door:
  Iris Keim
 • Supporttag:
  departmentrole:index