Afdelingsrol: Afdelingsrol toevoegen

Rollen
In Yoobi werken we met verschillende ‘rollen’. Iedere rol heeft bijbehorende rechten, zo geef je medewerkers extra mogelijkheden.
Yoobi kent drie soorten rollen:

Standaard zijn een aantal rollen aanwezig in Yoobi waarin de rechten zijn ingesteld. Deze rechten kun je wijzigen, maar het is ook mogelijk zelf nieuwe rollen toe te voegen en daarin de rechten te bepalen.

Afdelingsrollen

Als je in Yoobi werkt met verschillende afdelingen kun je er voor kiezen om afdelingsrollen in te stellen zoals bijvoorbeeld de afdelingsrol ‘Afdelingsmanager’.

Let op: Rechten met betrekking op medewerkers gelden alléén voor medewerkers binnen deze afdeling.


Nieuwe afdelingsrol
Maak een nieuwe afdelingsrol aan via de knop ‘+ Nieuwe afdelingsrol’. 

Vul een naam en eventueel een beschrijving in. De onderdelen binnen Yoobi waarin je rechten kunt instellen voor de afdelingsrol zijn zichtbaar. Per onderdeel kun je de diverse opties op ‘Aan’ of ‘Uit’ zetten. Voor sommige onderdelen zijn niet alle opties beschikbaar.
Klik op ‘Afdelingsrol opslaan’ om de wijzigingen door te voeren.

Nieuwe afdelingsrol toevoegen


Medewerker koppelen aan een afdelingsrol
Als je een nieuwe afdelingsrol aangemaakt hebt of een bestaande gebruikersrol gewijzigd hebt, dan koppel je vervolgens medewerkers aan deze afdelingsrol. Het is mogelijk om aan 1 afdeling meerdere afdelingsrollen te koppelen.

Klik hier voor meer informatie over het koppelen van een medewerker aan een afdelingsrol. Dit is namelijk niet mogelijk via Systeemvoorkeuren > Afdelingsrollen, maar deze koppel je aan de afdeling zelf via Beheer > Afdelingen > Dubbelklik op de afdeling > Tabblad 'Overzicht'. Klik op het + icoon om een medewerker te koppelen.


departmentRole:newDepartmentrole
 • Gepubliceerd op:
 • Gemaakt door:
  Iris Keim
 • Bijgewerkt op:
  16-06-2022
 • Tag:
 • Door:
  Vincent Egt
 • Supporttag:
  departmentRole:newDepartmentrole