Taken: Taak herhalen

Het is nu mogelijk om een taak in een zelf in te stellen frequentie te laten herhalen.

Taak herhalen instellen
Bij het aanmaken van een nieuwe (vervolg) taak voeg je het invoerveld 'Taak herhalen' toe. 

Let op: Het is niet mogelijk om een bestaande taak te laten herhalen. Dit kan alleen bij een nieuwe taak ingesteld worden.
Kies snel voor dagelijks, wekelijks of maandelijks herhalen of pas zelf de frequentie aan. Klik hiervoor op 'Aangepast'


Voor elke herhaling maakt Yoobi een APARTE taak aan.

Let op: Yoobi kopieert hiervoor ALLE gegevens van de taak. De klant, contactpersoon, naam, omschrijving, start tijd, duur enz blijft dus precies hetzelfde, alleen de datum wijzigt.


Reeks taken inzien
Op het moment dat je een nieuwe taak aanmaakt, navigeer je na het opslaan direct naar de detailgegevens van deze nieuwe taak. Wil je de reeks inzien bij een bestaande taak, open dan de detailgegevens van een taak in de reeks. 
1. Taak herhaling. Klik rechts in het menu op 'Taak herhaling. Yoobi vraagt of je de herhalingen van deze links in de lijst wilt zien. Kies 'Ja'.
2. Lijst reeks herhalingen. Alle taken van de reeks worden in de lijst weergegeven. Hiermee navigeer je gemakkelijk door de taken in deze reeks.
3. Vervolgtaak op. Hier wordt de taak weergegeven waar deze taak een vervolg op is. In bovenstaand voorbeeld zie je de detailgegevens van de 3e taak in de reeks. De taak die bij 'Vervolgtaak op' weergegeven wordt is dus de 2e taak. Klik je op deze taak, dan navigeer je naar de detailgegevens van deze taak. Zo kun je dus ook door de reeks heen navigeren.
4. Vervolgtaken. Hier wordt de taak weergegeven ná deze taak, in bovenstaand voorbeeld dus de 4e taak in de reeks. Klik je op deze taak, dan navigeer je naar de detailgegevens van deze taak. 

Let op: Als je een reeks taken aanmaakt, dan hebben de taken in deze reeks precies hetzelfde onderwerp, taakomschrijving, enz. Alleen de DATUM is anders. Hierdoor lijkt het misschien alsof je niet naar de detailgegevens van een andere taak navigeert, maar dit doe je dus wel.


Reeks taken wijzigen
Wil je een reeks met taken wijzigen, dan open je de reeks met taken zoals hierboven beschreven. Wijzigingen voer je per taak door. De reeks zelf is niet te wijzigen. Stel je hebt bij het aanmaken van de reeks ingesteld dat je de taak 7x wilt herhalen, dan is het niet mogelijk dit later te wijzigen in 10 herhalingen. Oplossing: Maak een nieuwe vervolgtaak aan vanuit een bestaande taak en stel een reeks in, of maak een nieuwe taak aan waarbij je een reeks instelt.

Reeks taken verwijderen
Wil je een reeks met taken verwijderen, dan open je de reeks met taken zoals hierboven beschreven. Selecteer de taken die je wilt verwijderen in de lijst links. Er opent een pop-up met acties die je uit kan voeren voor de geselecteerde taken. Kies  'Verwijderen' om de geselecteerde taken te verwijderen.

  • Gepubliceerd op:
  • Gemaakt door:
  • Bijgewerkt op:
    10-09-2019
  • Tag:
  • Door:
    Iris Keim
  • Supporttag: