Stappenplan tarief aan relatie toevoegen

Tarieven zijn op diverse plekken in te voeren in Yoobi. Bij een relatie, een project, een activiteit, een functiegroep, een medewerker, etc. Klik hier voor meer informatie.

Het toevoegen van een tarief bij een relatie in Yoobi gaat snel en gemakkelijk. Hierbij het stappenplan:

Let op: Een tarief toevoegen is alleen mogelijk als je gebruik maakt van de module 'Tarieven' of 'Facturatie'

1. Nieuw tarief toevoegen

• Navigeer eerst naar de relatie via CRM > Relaties > Klik op een relatie. Klik rechtsboven op de knop 'Financiële instellingen'.
  • Er opent een pop-up, kies het tabblad 'Tarieven'
  • Klik op het + icoon

2. Gegevens invullen
  • Vul het verkooptarief in
  • Het invullen van de periode is optioneel. Vul je hier geen periode in, dan is dit tarief altijd van toepassing

Let op: Bij een tariefwijziging sluit je eerst het huidige tarief af door een einddatum in te stellen. Vervolgens voeg je een nieuw tarief toe met de startdatum na het gesloten tarief. Het is namelijk niet mogelijk om 2 tarieven in te stellen waarbij de periode overlapt.

3. Opslaan
Klik op opslaan. Nu deze basisgegevens ingevuld zijn, is het relatietarief aangemaakt in Yoobi.

Hier een voorbeeld van 2 ingestelde tarieven:

4. Overwerkpercentages
Maak je gebruik van overwerk en overwerkpercentages in Yoobi, dan kun je bij het instellen van het tarief (zie eerste afbeelding) hier aangeven welke overwerkpercentages je wilt gebruiken bij deze klant. Vaak is het nuttiger om dit per project te bepalen (via het projecttarief).