Stappenplan nieuwe contactpersoon toevoegen

Het toevoegen van contactpersonen in Yoobi gaat snel en gemakkelijk. Een contactpersoon kan op diverse plekken in Yoobi aangemaakt worden:

• Dashboard CRM. Klik op het + icoon in het menublok 'Contactpersonen'.
  • Lijst contactpersonen. Ga naar CRM > Contactpersonen om naar de lijst met contactpersonen te navigeren. klik hier op de rode + knop.
  • Relatie. Ga bij de relatie naar het tabblad contactpersonen en klik hier op de rode + knop.
  • Projecten. Klik bij een project op het gegevensblokje 'Contactpersonen' en klik in de pop-up op de rode + knop.
  • Nieuwe taak. Bij het aanmaken van een nieuwe taak kun je na het selecteren van een relatie op de + knop klikken bij het veld 'Contactpersoon'.
  • Nieuwe Verkoop. Bij het aanmaken van een nieuwe verkoop kun je na het selecteren van een relatie op de + knop klikken bij het veld 'Contactpersoon'.
  • Verkoop. Klik bij een verkoop op het gegevensblokje 'Contactpersonen' en klik in de pop-up op de rode + knop.

Stap 1 (eenmalig). Invoerveld instellen
Zelf instellen welke gegevens je wilt vullen bij het aanmaken van een nieuwe contactpersoon.
Wanneer je op de + knop hebt geklikt om een nieuwe contactpersoon aan te maken, navigeer je naar de volgende pop-up:

Klik op het moersleutelicoontje om rechts de kolom 'Invoervelden beheren' te tonen of weer te verbergen.

Invoervelden beheren. Stel hier in welke velden je wilt gebruiken (deze worden links getoond). Vink velden aan of haal het vinkje juist weg als je deze velden niet wilt gebruiken.
Dit is jouw persoonlijke instelling en zal bewaard blijven in Yoobi. Het maakt hierbij niet uit op welke plek je voortaan een nieuwe contactpersoon zal aanmaken. Je kan de velden ieder moment weer wijzigen.

Let op: Werk je met de module vrije velden, dan zullen de verplichte vrije velden links zichtbaar zijn. Heb je niet-verplichte vrije velden toegevoegd, dan zullen ze rechts in de kolom zichtbaar zijn en is het dus optioneel om ze wel/niet te gebruiken bij het aanmaken van een nieuwe contactpersoon.

Stap 2. Gegevens invullen
Vul de gegevens in. De velden met een rood sterretje (achternaam en eventuele vrije velden) zijn verplicht in te vullen, de rest is optioneel. Deze gegevens kunnen later altijd nog aangevuld worden.

Stap 3. Opslaan
Klik op 'Opslaan'. Nu is de contactpersoon aangemaakt in Yoobi.

Stap 4. Detailgegevens aanvullen
Vul, indien nodig, de gegevens aan in de detailgegevens van de contactpersoon. Wil je gegevens wijzigen dan doe je dat op dezelfde manier. Zo navigeer je het snelst naar de contactpersoon toe:

• Ga naar CRM > Contactpersonen > Klik in de lijst op de nieuw aangemaakt contactpersoon
  • Ga bij de relatie naar het tabblad 'Contactpersonen' en klik hier op de nieuw aangemaakte contactpersoon