Project: Direct factuurmomenten factureren

Voorheen kon je factuurmomenten alleen factureren door naar het menu Financieel > Facturen maken te gaan, hier een periode te selecteren om vervolgens een factuurvoorstel te kunnen openen. Een voorstel maken kan nu ook op 2 andere plekken in Yoobi:

1. Bij het project (vanuit 'Factuurmomenten')
  2. Bij de order (geldt voor alle type orders)

In de order stel je één of meerdere factuurmomenten in. Lees meer over het aanmaken of bewerken van een fixed-price order.

Direct factureren vanuit het project
Ga naar de detailgegevens van het project via Project > Tabblad 'Overzicht'. Zodra er factuurmomenten te factureren zijn, zal dit getoond worden in het kaartje 'Factuurmomenten'

Klik in het kaartje op een factuurmomentregel om direct een voorstel te genereren.

Ook als het factuurmoment nog goedgekeurd dient te worden (duimpje) kun je na goedkeuren direct een voorstel genereren.

Klik op het kaartje zelf voor een pop-up met het volledige overzicht van alle factuurmomenten.

Klik of op het blauwe 'factuurvoorstel' om direct een voorstel te genereren. Klik op het groene duimpje om een factuurmoment goed te keuren en indien gewenst direct te factureren.

Let op: Wanneer je een product orderitem ingesteld hebt staan als abonnement komen de factuurmomenten niet terug in de lijst of het kaartje factuurmomenten.
Factureer een abonnement via het menu Financieel > Factureren of ga naar de order (zoals hieronder beschreven)

Factuurvoorstel
Het gegenereerde voorstel kun je direct goedkeuren, fiatteren en daarna verzenden, maar je kan het voorstel ook afwijzen of sluiten. Je hebt het moment dan nog niet gefactureerd.

Direct factureren vanuit de order

Zodra er factuurmomenten registraties gefactureerd kunnen worden zal de knop 'factuurvoorstel' zichtbaar zijn.

Klik op de knop 'Factuurvoorstel' en er opent een pop-up met welke factuurmomenten er te factureren zijn:

Zodra je een voorstel hebt goedgekeurd, gefiatteerd of verzonden, dan zal deze niet meer zichtbaar zijn in deze pop-up.

Meer informatie: