Overzicht te fiatteren facturen

Wanneer een factuur is goedgekeurd komt deze in het overzicht te staan met te fiatteren facturen (Financieel > Fiatteren). Facturen kunnen vanuit dit overzicht direct gefiatteerd of afgewezen worden. Dit kan door de knoppen ‘Fiatteren’ en ‘Afwijzen’ rechts boven in het overzicht.

Factuur fiatteren
De factuur krijgt de status gefiatteerd en is nu zichtbaar in de volgende overzichten:

Een gefiatteerde factuur heeft nu een factuurnummer gekregen in Yoobi.

Factuur afwijzen
Indien je de factuur nog wilt wijzigen door de order en/of het orderitem aan te passen, dan kun je kiezen voor de optie factuur ‘Afwijzen’. Pas de order en/of het orderitem aan en geneer opnieuw een voorstel.

De geselecteerde facturen krijgen de status 'Afgewezen'. Afgewezen facturen worden nu niet verwerkt en zullen opnieuw worden aangeboden als voorstel, indien je opnieuw factuurvoorstellen genereert.

Dubbelklik op een factuur om deze te bekijken. Je komt dan in het scherm ‘Factuur details. Hier kun je de factuur ook fiatteren of afwijzen, maar je kunt de factuur ook nog aanpassen.

Stel eventueel een filter in door via het + icoon een filterregel (of meerdere) toe te voegen. Dit filter kun je bewaren door op ‘Bewaren’ te klikken. Deze bewaarde zoekopdracht vind je terug op het algemene dashboard en op het financiële dashboard onder snelkoppelingen.

Via de knoppen PDF en XLS kun je het factuuroverzicht exporteren naar een PDF of XLS bestand.

Door te klikken op het ‘moersleutel’ icoon kun je instellen welke kolommen je zichtbaar wilt hebben in het overzicht.

Factureren voor projectmanagers. In een order-item kan een notificatiemoment 'Facturen fiatteren' toegevoegd worden. Op het moment dat een factuur goedgekeurd wordt ontvangt de projectmanager (of een ander persoon) een notificatie hiervan en kan hij de factuur direct controleren en fiatteren. Klik hier voor meer informatie.

invoice:approveIndex
  • Supporttag:
    invoice:approveIndex