Medewerker: Medewerker instellingen

De knop 'Medewerker instellingen' is in ieder tabblad van de detailgegevens van een medewerker zichtbaar. Deze knop opent een pop-up waar je de gegevens voor de medewerker instelt. Dit is ook mogelijk via de gegevensblokken rechts in het tabblad 'Overzicht'.

Knop Medewerker instellingen

De pop-up bestaat uit meerdere tabbladen (afhankelijk van welke modules je gebruik maakt in Yoobi).

Uitleg per tabblad:

Personalia
In dit tabblad beheer je gegevens als voornaam, achternaam, geslacht, titel en taal.

Medewerker gegevens
Hier beheer je gegevens als personeelsnummer, BSN, functie, datum in/uit dienst, geboortedatum, afdeling.

Let op: Wanneer je de datum uit dienst invoert, kan Yoobi diverse acties (zichtbaar in een pop-up die verschijnt) voor je uitvoeren. Meer informatie

Urenregistratie

• Start registratiedatum. De datum ‘Start registratiedatum’ bepaalt vanaf welke datum deze medewerker uren kan registreren in de timesheet. De datum staat standaard op de datum van het aanmaken van de medewerker. Wil je dat een medewerker met terugwerkende kracht nog registraties plaatst in de timesheet, zorg dan dat deze datum daarop aangepast is.
  • Overuren registreren toestaan. Werk je met overwerkpercentages en je wilt dat de medewerker overwerkpercentages kan registreren, dan moet de instelling hier op 'Aan' staan. Ook bij het project moet deze instelling dan op 'Aan' staan. Meer informatie over overwerk.
  • Kostenplaats. Een kostenplaats wordt in de boekhouding gebruikt voor het groeperen of verfijnen van een bepaalde kostensoort of meerdere kostensoorten.
  • Kostendrager. Een kostendrager is de eenheid die je kiest, zoals een product of activiteit, waaraan je de kosten van je onderneming toeschrijft.

Verlofregeling
Koppel een verlofregeling aan de medewerker door deze hier te selecteren en op de knop 'Koppelen' te klikken.
Met behulp van de gegevens in het contract (duur contract en aantal FTE) zal Yoobi nu het verlofrecht berekenen.

Klik op het prullenbak icoontje om de verlofregeling te verwijderen. Bedenk wel goed wat de consequenties hiervan zijn als er al verlofaanvragen en/of mutaties zijn geweest. Vraag het bij twijfel na bij onze supportafdeling.

Let op: Er kan maar 1 lopende verlofregeling aan een medewerker gekoppeld zijn.

Vrije velden tab
Deze tab kun je alleen toevoegen als je gebruik maakt van de module 'Vrije velden'. Met deze module kun je zelf invoer- of keuzevelden toevoegen aan Yoobi. Deze velden zijn toe te voegen in de bestaande tabbladen, maar het is ook mogelijk een nieuw tabblad (met eigen naam) aan te maken voor vrije velden. Meer informatie.

Uurtarief
Alleen beschikbaar in de module 'Tarieven' en/of 'Facturatie'. Voer op medewerker niveau in wat het basis uurtarief van deze medewerker is.
Wanneer er hier geen tarief wordt ingevuld, dan wordt het tarief gebruikt van bijvoorbeeld de klant, functiegroep of project. Is er nergens een tarief ingevuld dan komt er 0,00 euro in een rapport of factuur te staan. Meer informatie

Functiegroep
Klik op het + icoon om een functiegroep toe te voegen (voor een bepaalde of onbepaalde periode). Klik op het prullenbak icoontje om de functiegroep te verwijderen.
Aan een functiegroep kan een tarief gekoppeld worden. De periode waarin dit tarief geldt kan ook worden ingesteld. Bijvoorbeeld: projectleiders met een standaard tarief van EUR 90,-. Meer informatie.