Instellingen: Financieel

Wanneer je gebruik maakt van de module facturatie zijn er bij deze instelling heel wat zaken in te stellen.

Klik op het i-icoontje voor meer informatie per instellingen.

Ordercode
Geef aan of je zelf steeds een ordercode/nummer wilt invoeren of dat Yoobi dit automatisch voor je toevoegt.
Kies je voor de laatste optie dan kun je voor de code een masker instellen en aangeven wat de beginwaarde moet zijn.
Ook kun je er voor kiezen om een ordercode op basis van de projectcode/nummer te genereren.

Factuurnummer
Automatisch genereert Yoobi altijd een nieuw factuurnummer. Factuurnummers moeten uniek, oplopend en aansluitend van de belastingdienst.
Lees hier alles over het instellen van een factuurnummer.

Standaard factuurschema
Kies hier een standaard factuurschema. Bij het aanmaken van een nieuwe order zal dit schema automatisch al geselecteerd zijn. Je kan kan dit in de order nog altijd wijzigen.

Facturen groeperen
Kies hier of je de facturen van dezelfde klant in 1 factuur wilt groeperen. Bij het aanmaken van een nieuwe order zal dit schema automatisch al geselecteerd zijn. Je kan kan dit in de order nog altijd wijzigen.

Diverse instellingen
Bovenstaande geldt ook voor de instellingen Factuur CC, Factuur BCC, Ordernummer op factuur tonen, Standaard weergavedetail, Standaard factuur rapport, Standaard extern accorderen rapportage toevoegen.
Hier bij Beheer > Instellingen > Financieel stel je dit globaal in. In een nieuwe order wordt dit overgenomen maar kan nog wel aangepast worden.

Valuta standaard
Hier stel je de standaard in voor valuta. Bij het aanmaken van een relatie of een project zal standaard deze valuta ingesteld zijn. Je kan dit altijd nog wijzigen.

E-facturatie
Wanneer deze optie op "Aan" staat, dan wordt bij het versturen van de factuur, naast de pdf-versie, ook een .xml bestand meegestuurd. Dit bestand is in het formaat UBL-SI 1.1 en is geschikt voor e-facturatie.

Afdeling verplicht bij factureren
Afdelingen kunnen ook dienen als fictief bedrijf zodat er vanuit Yoobi voor meerdere juridische entiteiten gefactureerd kan worden. Dit vereist specifieke factuurschema’s en factuurinstellingen. Per afdeling (of B.V.) maak je dan gebruik van een eigen factuurschema met een eigen factuurnummering (masker).
Met deze instelling is het altijd verplicht om via een afdeling te factureren. Dit wordt afgedwongen bij het goedkeuren en fiatteren van facturen.

SETTING:INVOICE
  • Supporttag:
    SETTING:INVOICE