Installeren Outlook add-in (koppeling Outlook / Microsoft office 365 met Yoobi CRM)

LET OP: DE VERNIEUWDE ADD-IN IS BESCHIKBAAR

Werk je al met de Yoobi add-in, lees dan hier hoe je de nieuwe Add-in toevoegt en de oude verwijdert.

Er zijn 3 verschillende koppelingen mogelijk met de CRM module in Yoobi en Outlook.

In dit artikel wordt beschreven hoe je de Outlook add-in installeert die je nodig hebt bij de 1e koppeling; Voeg e-mails toe aan Yoobi CRM. Hiervoor moet je in Yoobi wel gebruik maken van de CRM module en rechten hiervoor hebben.

Eerst wordt beschreven hoe je de add-in toevoegt aan de webversie van Outlook (Office365) en daaronder aan de desktopversie van Outlook (office).

Let op: Om de add-in toe te kunnen voegen moet je wel gebruik maken van een office365 abonnement. daar koppel je namelijk de add-in, die je vervolgens daarna ook in je desktop versie van Outlook kan openen.

Outlook e-mail adres invullen in Yoobi

Let op: In Yoobi moet bij jouw accountgegevens wel het Outlook e-mail adres ingevuld zijn en je moet Microsoft toestemming hebben gegeven door op de knop 'Inloggen met Microsoft' geklikt te hebben.

Voorbeeld: Klik in Yoobi rechtsboven op jouw naam. Kies 'Mijn profiel'. Ga naar het tabblad 'Gebruikersaccount'.

Outlook add-in toevoegen in Office 365

• Start Outlook Office 365 op
  • Klik een e-mail aan. De volgende 'snelle actie icoontjes' worden zichtbaar:

• Klik op de 3 puntjes (meer acties) en kies 'Invoegtoepassingen downloaden'.
  • Het volgende scherm opent:

• Het invoegtoepassingen scherm opent in het onderdeel 'Alles'
  • Zoek in de zoekbalk rechtsboven naar 'Yoobi'
  • De Yoobi CRM add-in wordt nu weergegeven. Klik hierop
  • Het volgende scherm opent:

• Kies 'Toevoegen'
  • Je krijgt een melding dat de invoegtoepassing automatisch is vastgemaakt als snelkoppeling aan de 'snelle actie icoontjes' om gemakkelijk toegang te krijgen tot de add-in. Klik deze melding weg met het kruisje
  • Sluit het scherm 'Invoegtoepassingen downloaden' met het kruisje

De eerder geselecteerde e-mail kun je nu toevoegen aan het Yoobi CRM. Open de add-in door op het Yoobi logootje in het rijtje met snelle acties te klikken, of klik op de 3 puntjes (meer acties) en kies voor de Yoobi add-in.

Snelkoppeling Yoobi add-in maken
AIs in bovenstaand proces de snelkoppeling niet is aangemaakt of je hebt de snelkoppeling ontkoppelt dan voeg je deze als volgt (weer) toe:

• Ga naar de Outlook instellingen (klik rechts boven in het scherm op het tandwiel icoontje)
  • Kies helemaal onderin voor  'Alle Outlook-instellingen weergeven'
  • Kies E-mail en vervolgens 'Acties aanpassen'
  • Vink bij Berichtenoppervlak de add-in 'Yoobi CRM' aan en sla op

Outlook add-in toevoegen in desktop Outlook
Heb je de add-in al toegevoegd in zoals hierboven beschreven dan is deze toepassing nu ook al beschikbaar in de desktop versie van je Outlook. Is deze nog niet beschikbaar dan klik je boven in je scherm op 'Invoegtoepassingen downloaden'.

Dit gaat op precies dezelfde manier als hierboven beschreven.

Er is automatisch een snelkoppeling toegevoegd in het lint van Outlook. Selecteer een e-mail en je ziet de snelkoppeling. Klik hierop en de add-in opent rechts.

Klik hier voor uitleg over het gebruik van de add-in.

Zijn er 2 versies van de add-in toegevoegd, klik dan hier om te zien hoe je de oude verwijdert.