Factuur vervolgstappen aanmaken

Er zijn 2 manieren op factuur vervolgstappen zoals een herinnering of aanmaning aan te maken in Yoobi.

1. Vanuit het ‘Factuur detail scherm’.
  2. Vanuit het overzicht ‘Openstaande facturen via de actie ‘Verzenden volgende stap’

Vanuit detailgegevens van de factuur
In het factuur detail scherm zijn na het verzenden van een factuur de herinneringstappen die in het factuur schema zijn opgenomen zichtbaar in de tab-structuur.
Indien een factuur de status verzonden heeft kunnen herinnering stappen aangemaakt worden door op het factuurstap tabblad te klikken. Indien deze nog niet bestaat wordt gevraagd om deze aan te maken.

Herinnering stappen zijn geen losse facturen maar zijn altijd onderdeel van de bijbehorende factuur.

Na het aanmaken heeft de herinnering stap de status ‘Voorstel’.
Indien de herinnering goed bevonden is kan de stap direct verzonden worden. Na verzenden wordt dit ook bij de factuur getoond in het overzicht ‘Openstaande facturen’.

Indien een herinnering al was aangemaakt of zelfs verstuurd was kan deze worden ververst met de actieknop ‘Genereer opnieuw (opnieuw verzenden?)’. Eventuele (deel)betalingen worden dan ook verwerkt in de content van de herinnering.

Vanuit lijst met openstaande facturen
Selecteer één, meerdere of alle facturen in de lijst met openstaande facturen. Er opent een scherm met mogelijke acties voor je selectie. Kies hier 'Verzenden volgende stap'.

Opmaak vervolgstappen
Voor de opmaak van de herinnerings- of aanmaning factuur zie factuurschema’s (Beheer > Systeemvoorkeuren > Factuurschema’s)