Factuur e-mail bewerken (Mollie placeholder)

Nadat je Mollie gekoppeld hebt, voeg je een QR-code en/of een betaallink toe aan je factuur e-mail. Dit doe je door de Mollie placeholder {mollieplaceholder} toe te voegen. In deze placeholder kun je 2 teksten invoeren. Een tekst voor wanneer het een factuur betreft die de klant met een QR-code en/of betaallink kunt betalen, en een tekst voor wanneer het een automatisch incasso factuur betreft.

Mollie placeholder toevoegen
Om de Mollie placeholder {mollieplaceholder} toe te voegen, voer je de volgende stappen uit:
  1. Ga naar het Mollie dashboard in Yoobi (Financieel > Mollie koppeling)

2. Klik hier links op de regel ‘voeg betaalmethodes toe aan factuur e-mail'
  3. Er opent een scherm waarin je de huidige tekst ziet
  4. Klik op ‘Factuur e-mail bewerken'
  5. Je navigeert nu naar Beheer > Systeemvoorkeuren > Website content > E-mail: factuur versturen

6. Klik met je muis in de tekst waar je de Mollie placeholder wilt toevoegen
  7. Klik vervolgens op het + icoon. De placeholder is nu toegevoegd
Mollie placeholder-teksten wijzigen
Om de teksten in de Mollie placeholder te wijzigen klik je op de knop ‘Mollie placeholder’. Kies voor 'Standaardbetaling' of 'Automatische incasso' (8).
Ook in je Mollie Dashboard kun je naar de Mollie placeholder navigeren. Klik op 'Placeholder bewerken' (A).

Standaard betaling:
  1. Klik op ‘Standaardbetaling’ om de tekst voor de standaardbetaling via Mollie te bewerken

2. Klik ik het tekstveld en wijzig indien nodig
  3. Klik op een taal om dit voor meerdere talen in te stellen
  4. Maak gebruik van de volgende placeholders (D):
    - {mollieQR}: om een QR-code toe te voegen
    - {mollie-paylink} om een betaallink toe te voegen. Deze ziet er zo uit: Mollie paylink
    - {mollie-paylink-url} om een betaallink toe te voegen. Hierbij wordt de gehele link getoond
Automatische incasso:
  1. Klik op ‘Automatische incasso’ om de tekst voor automatische incasso in te zien of te wijzen (5)
  2. Klik op een taal om dit voor meerdere talen in te stellen

Wanneer een factuur gestuurd wordt, kijkt Yoobi welke tekst vanuit de Mollie placeholder getoond zal worden.

Wanneer wordt welke Mollie placeholder-tekst getoond
Afhankelijk van de instellingen en het bedrag op de factuur zal Yoobi de juiste tekst tonen.

Automatische incasso-tekst
De automatische incasso-tekst wordt alleen getoond als:
  • EN Automatische incasso is ingesteld bij de relatie
  • EN automatische incasso is ingesteld in de order
  • EN het totale bedrag op de factuur minder is dan € 1000,-
Mollie betaling (met QR-code en/of betaallink)
De tekst met QR-code en/of betaallink wordt getoond als:
  • Er geen automatisch incasso is ingesteld in de relatie en/of order.
  • Er wel automatisch incasso is ingesteld in de relatie en/of order maar het bedrag is hoger dan € 1000,-
Standaardtekst, dus geen QR-code, betaallink of automatische incasso-tekst
De Mollie placeholder zal niet getoond worden (dus wordt de standaardtekst getoond) als:
  • Het factuurbedrag boven de € 50.000,- is (met de betaalmethoden in Mollie kunnen er alleen bedragen onder de € 50.000,- betaald worden)
  • Het een credit factuur betreft
  • Het een self-billing factuur betreft (hier is een aparte factuur e-mail opmaak voor)

Let op: De e-mail is alleen te bewerken als:
- De Mollie module is aangezet (door Yoobi Sales)
- Wanneer Mollie gekoppeld is aan Yoobi
- Als in jouw gebruikersrol het recht 'Mollie beheren' op 'Aan' staat