Relaties: Lijst

Het menu item ‘Relaties’ is een vast menu item in het menu CRM. In het menu item ‘Relaties’ worden alle relaties in een lijst getoond ongeacht de toegewezen categorie.

Via het menu CRM > Relaties navigeer je naar het overzicht van alle relaties.

Lijst met relaties

Weergave: Er zijn 2 weergaves mogelijk voor de lijst met relaties:

1. Een snelle 'smalle' lijst met 2 zelf te bepalen kolommen. Selecteer (klik op) een relatie in deze lijst en de detailgegevens van de relatie (met de diverse tabbladen) worden nu naast deze smalle lijst geopend. De lijst blijft dus zichtbaar.
  2. Een 'brede' lijst over de gehele pagina met direct inzicht in meer gegevens door zelf te bepalen kolommen. Deze zelf ingestelde weergave is ook in te stellen als organisatie-instelling (beschikbaar vanaf 10-11-2023). Selecteer een relatie (dubbelklik), de brede lijst wordt nu een smalle lijst (met de eerste 2 kolommen) en rechts worden de detailgegevens van de geselecteerde relatie getoond.

Wissel van lijst weergave door deze knop in je Yoobi scherm te gebruiken.

Mogelijkheden: Lees hier meer over de mogelijkheden in de 'Lijsten in Yoobi' (o.a. weergave, filters, selecties en exporteren).

Nieuwe relatie aanmaken
Klik op de rode knop met de plus om een nieuwe relatie aan te maken.

Relatiegegevens wijzigen
Navigeer naar de detailgegevens van de relatie door in de lijst op de relatie te klikken. Wijzig hier gegevens of vul deze aan.

Lijst relaties downloaden als PDF of XLS bestand
Kies voor de tabelweergave (brede lijst). Klik rechtsboven op het download icoontje en kies voor PDF of XLS. Op de achtergrond zal Yoobi het bestand downloaden en zodra de export gereed is krijg je een notificatie (megafoonicoontje rechts boven in Yoobi).

Items in lijst selecteren
Selecteer (vink het vakje aan) één, meerdere of alle items in de lijst. Er opent een pop-up waarmee je de volgende acties voor de geselecteerde items kunt uitvoeren:

• Relaties verwijderen. Dit kan alleen als er geen orders en of factureren gekoppeld zijn. Vaak is het beter een relatie te deactiveren ipv verwijderen
  • Relatie gegevens wijzigen mbv de bulkmutatie 'Relaties'
  • Selectie bewaren

Lijst met ingestelde filters of selecties bewaren
Als je vaak hetzelfde filter of een bepaalde selectie gebruikt, dan is het mogelijk dit op te slaan als snelkoppeling en deze toe te voegen als inzichtblok op je dashboard zodat je heel snel opnieuw naar deze lijst of selectie kan navigeren.

• Lijst opslaan als filter/snelkoppeling: Stel je gewenste lijst samen met behulp van filters. Klik op het drop-down tekentje bij de blauwe knop 'Filter toevoegen'. Kies 'Filters bewaren'. Geef een naam en eventueel omschrijving. De lijst met de ingestelde filters zal nu als filter/snelkoppeling opgeslagen worden. Je kan deze nu ook als filter gebruiken in je lijst (klik op filters toevoegen. Het filter staat nu onder 'bewaarde filters').
  • Selectie in lijst opslaan als snelkoppeling: Selecteer één, meerdere of alle items in een lijst, er verschijnt een scherm met te nemen acties, kies 'Bewaar selectie'.
  • Selectie als snelkoppeling: Dit is alleen mogelijk met de uitgebreide CRM module. Sla items op als dynamische of statische selectie. Klik hier voor meer informatie.

Ga nu naar je dashboard en voeg je lijst of selectie toe als inzichtblok. Klik hier voor meer informatie.

Lijst relaties downloaden als PDF of XLS bestand
Kies voor de tabelweergave (brede lijst). Klik rechtsboven op het download icoontje en kies voor PDF of XLS. Op de achtergrond zal Yoobi het bestand downloaden en zodra de export gereed is krijg je een notificatie (megafoonicoontje rechts boven in Yoobi).

customer:index:0
  • Supporttag:
    customer:index:0