Bulkmutatie: Medewerker tarieven

Gebruik de bulkmutatie ‘Medewerker tarieven’ (Via Beheer > Bulkmutaties > Personeel) om standaard tariefperiodes voor meerdere medewerkers tegelijk toe te voegen.

Wanneer je op ‘start’ klikt bij de bulkmutatie ‘Medewerker tarieven’ start er een wizard. Doorloop deze stap voor stap. Pas op het moment dat je aangekomen bent bij tabblad 3 en je klikt op de knop ‘Medewerkers muteren’, dan is de mutatie daadwerkelijk doorgevoerd.

Klik hier voor meer informatie over tarieven.

Tabblad 1 Selecteer medewerkers. Kies de medewerkers voor wie je de bulkmutatie wilt uitvoeren. Je kunt ook alle medewerkers tegelijk selecteren. Klik op ‘Medewerkers koppelen’. Klik hierna op ‘Volgende’.

Tabblad 2 Uurtarief. Vul start- en einddatum in voor het tarief dat je wilt toevoegen. Weet je geen einddatum, vul deze dan ook niet in. Vul de inkoop kosten en het verkoop tarief in. Wanneer de inkoop kosten of het verkoop tarief wordt leeg gelaten, dan wordt het tarief gebruikt van de klant van het project/functiegroep. Als er geen klant/functiegroep is gekoppeld, dan wordt het tarief 0 euro. Selecteer het valuta en klik op de knop ‘Volgende’.

Bulkmutatie: Medewerker tarieven: Uurtarief

In bovenstaand voorbeeld worden zowel de inkoop- als verkoopkosten van de geselecteerde medewerkers overschreven.

Let op: Laat je bijvoorbeeld de inkoopkosten ‘leeg’ dan worden als ‘leeg’ overschreven. Bestaande inkoop kosten worden dus overschreven/gedelete.

Tabblad 3 Resultaat. Hier zie je een overzicht van de uit te voeren bulkmutatie. In dit overzicht wordt weergegeven wat het huidige tarief was en wat het nieuwe tarief zal worden.

Bulkmutatie: Medewerker tarieven: Resultaat

In bovenstaand voorbeeld waren de inkoop kosten voor Kees 50,- en het verkooptarief 65,-. Er was geen start- of einddatum gedefinieerd. Voor Marvin waren de inkoop kosten 50,- en het verkooptarief 75,-.
Via de bulkmutatie zal voor beide medewerkers een ander inkooptarief gelden; 55,- en verkooptarief 80,-. Yoobi maakt hiervoor een nieuwe tariefregel aan. Het bestaande tarief krijgt automatisch een einddatum.

Klik op ‘Medewerkers muteren’ om de bulkmutatie door te voeren. Dit wizard sluit hierna.

bulkMutation:employeeRate
  • Supporttag:
    bulkMutation:employeeRate