Vragen over het registreren van pauzes

Dit zijn de meest gestelde vragen over pauzes

Pauzes registreren
Voor veel organisaties is het noodzakelijk om de rusttijden van hun medewerkers aan te kunnen tonen (bijvoorbeeld bij een inspectie van de arbeidstijdenwet).

Hieronder hebben we een aantal veel voorkomende vragen opgesomd en beantwoord. Er staan linkjes in naar handleidingen voor gebruikers en voor beheerders. Staat jouw vraag hier niet tussen? Dan kun je die aan ons stellen door een support-melding in te dienen. 

Welke instellingen moet de beheerder aanpassen om pauzes te kunnen registreren?

Om pauzes te registreren, moet je een nieuwe activiteit ‘Pauze’ aanmaken en deze bij de instellingen koppelen aan de pauze registratie.

Ook de werkroosters in de contracten moeten aangepast worden (voeg hier pauzes aan toe), zodat de medewerker in de verschillende timesheets pauzevoorstellen krijgt.

Hoe kan ik mijn pauze registreren?

Als de beheerder van Yoobi  heeft ingesteld dat jij je pauze kan registreren, dan zal Yoobi een pauze-voorstel tonen in de timesheet. Dit voorstel accepteer je of wijzig je, om je pauze vast te leggen. Hoe je dit precies doet, staat beschreven in de handleiding

Hoe zet ik het registreren van pauzes aan of uit?

Dit kan een medewerker niet zelf aan of uit zetten, dit kan alleen de beheerder. Pauze registratie is niet per medewerker aan of uit te zetten, dit kan alleen door de gehele organisatie aan of uit te zetten. Hoe de beheerder dit instelt staat in de handleiding voor beheerders opgenomen.

Kan ik ook pauzes registreren zonder het rooster aan te passen?

Ja dit kan. Als de activiteit Pauze is gekoppeld aan de pauze registratie kun je uren schrijven welke niet meetellen in het uren totaal. Er wordt echter geen pauze voorstel gegeven. Daarom raden we aan het werkrooster uit te breiden met pauzes. Het is zoveel makkelijker registreren, als er pauze voorstellen in de timesheets staan.

Waarom zie ik geen pauze voorstel in mijn timesheet?

Een pauze voorstel krijg je alleen te zien als het werkrooster in het contract is aangepast (door de beheerder).

Waarom zie ik geen pauze voorstel in mijn maandtimesheet?

 • De activiteit is niet toegevoegd in de maand timesheet
 • Het project is niet toegevoegd aan de maand timesheet. AIs er een nieuw project is aangemaakt, met de activiteit Pauze, voeg dan dat project toe aan de timesheet
 • Is de activiteit Pauze aan een bestaand project (bijvoorbeeld algemeen) toegevoegd, zorg dan dat de activiteit zichtbaar wordt in de timesheet (druk op het

Worden pauze uren bij het uren totaal opgeteld?

Nee. Pauze uren worden niet bij het totaal aantal uren opgeteld. Let op: de Activiteit Pauze moet dan wel gekoppeld zijn aan de pauze registratie.

Kan ik voor het ene project wel pauze uren bijhouden en voor een ander project niet?

Nee. Pauze uren kunnen aan slechts 1 project gekoppeld worden. Het beste is dus om deze aan óf een bestaand algemeen project te koppelen of aan een nieuw aangemaakt project speciaal om pauze te registreren

Kan ik de pauze uren terug zien in een rapportage?

Ja, in de rapportage: “Totaal uren per medewerker per maand (salaris administratie)”. In alle overige rapportages zijn de pauze uren niet zichtbaar.

Hoe declareer ik onkosten die ik tijdens mijn pauze heb gemaakt (lunch, parkeerkosten)?

Dit is niet veranderd. Dit gaat op precies dezelfde manier. Dit staat los van het registreren van pauze uren.

Moet ik ook pauze uren schrijven tijdens mijn vakantie (maand timesheet)?

Nee. Deze uren hoeven niet geschreven te worden. Als er een verlofaanvraag gedaan is voor de gehele dag dan laat Yoobi geen pauze voorstel zien. Heb je echter een halve dag verlof opgenomen, dan laat Yoobi wel het pauze voorstel zien. Je kunt dit voorstel dan aanpassen of weghalen.

Meer informatie over het registreren van pauzes, of over de instellingen in Yoobi, lees je onze handleidingen

Handleiding voor medewerkers
Handleiding voor beheerders

 

 • Gepubliceerd op:
 • Gemaakt door:
  Iris Keim
 • Bijgewerkt op:
  27-03-2024
 • Tag:
 • Door:
  Iris Keim
 • Supporttag: