Verlofmutatie: Nieuwe verlofmutatie

Verlofmutatie aanvraag door Medewerker
Is ingesteld (in de rechten in de gebruikersrol van de medewerker) dat een medewerker zelf een verlofmutatie aanvraag mag doen (bijvoorbeeld bij het laten uitbetalen van TVT uren), dan kan dat via Mijn Yoobi > Mijn verlof. Hier is de widget 'Saldo bij- en verkoop aanvragen' toe te voegen aan het dashboard. Klik op 'Aanvragen'.

Er opent een scherm zoals hieronder afgebeeld, echter is de naam al ingevuld en is er alleen een mogelijkheid tot aanvragen. Je ziet bij wie de aanvraag terecht komt om goed te keuren.

Bijvoorbeeld: Aanvraag voor uitbetalen van 40 TVT uren

• Wijzig indien nodig de mutatiedatum
  • Kies het verloftype TVT
  • Vul het te muteren aantal uren in: 40
  • Geef aan dat dit aantal uren in mindering gebracht moet worden (‘besteden’)
  • Kies verlofmutatie 'Aanvraag indienen'
  • Vul een opmerking in en dien de aanvraag in

Verlofmutatie aanvraag door Yoobi Beheerder
Meestal wordt een verlofmutatie gemaakt door de Yoobi beheerder om het verlofsaldo van een medewerker te muteren (doe dit NOOIT in de verlofregeling zelf!).

Om een nieuwe verlofmutatie aan te vragen ga je naar Personeel > Verlofmutaties en klik je op ‘+ Nieuwe verlofmutatie aanvraag’. Je navigeert naar onderstaand scherm:

Nieuwe verlofmutatie aanvraag

• Selecteer de medewerker en vul de mutatiedatum in
  • Kies het verloftype waarop de mutatie moet plaatsvinden
  • Vul het te muteren aantal uren in
  • Geef (in geval van Vakantie) aan of het primaire of secundaire verlof gemuteerd moet worden

Let op: Bedenk in het geval van vakantie uren goed of je het primaire of secundaire saldo wilt muteren. Stel je verhoogt het primaire saldo en deze uren zijn aan het einde van het jaar nog over, dan moeten deze binnen 6 maanden opgemaakt worden in het volgende jaar. Muteer je het secundaire verlofsaldo en ze zijn nog over dan heeft de medewerker langer de tijd om ze alsnog op te nemen.

• Geef aan of het aantal uur bij het bestaande saldo opgeteld moet worden (‘ophogen’) of dat dit op het saldo in mindering gebracht moet worden (‘besteden’)
  • Kies verlofmutatie 'Aanvraag indienen' of 'Aanvraag direct toewijzen'. Vul hierbij altijd de opmerking in
Als je als Manager of Yoobi beheerder een verlofmutatie voor een medewerker maakt, dan kies je voor 'Aanvraag direct toewijzen'.
Als je als medewerker een verlofmutatie wilt aanvragen om bijvoorbeeld uren uit te laten betalen, dan heb je alleen de keuze 'Aanvraag indienen'. De aanvraag wordt dan naar de afdelingsmanager of Yoobi beheerder gestuurd zodat deze goedgekeurd kan worden.

Waar zijn de gemaakte verlofmutaties terug te zien in Yoobi?

• Verlofmutaties zijn terug te vinden in de lijst met verlofmutaties via Personeel > Verlofmutaties.
  • Voor de Yoobi beheerder en/of manager is de mutatie zichtbaar in het tabblad 'Verlofrecht' van de medewerker. Ga naar Personeel > Medewerkers > Dubbelklik op medewerker > Tabblad verlofrecht. Klik op de knop ‘Specificatie’ bij het ‘Resterend verlofsaldo (uren)’.
  • Medewerkers zelf zien de verlofmutatie terug in de widget ‘Verlof statistieken’ door op de knop ‘Specificatie’ bij het ‘Resterend verlofsaldo (uren)’ te klikken (via Mijn Yoobi > Mijn verlof).
  • Indien ingesteld is dat een medewerker zelf verlofmutaties mag aanvragen, ziet de medewerker de mutaties ook in de widget ‘Saldo bij- en verkoop aanvragen’ (via Mijn Yoobi > Mijn verlof).

leaveMutation:newDetail
  • Supporttag:
    leaveMutation:newDetail