Relaties: Knop Acties

Ga naar het menu 'CRM' en klik op het menublok 'Relaties'. Yoobi toont nu een lijst met alle relaties. Klik op een relatie in de lijst om de detailgegevens van deze relatie te tonen.

Let op: De zichtbare tabbladen en 'kaarten' zijn afhankelijk van welke modules je in Yoobi gebruikt. Maak je bijvoorbeeld geen gebruik van de facturatiemodule dan zullen hier de tabbladen en kaarten 'Facturen' en 'Orders' niet zichtbaar zijn.

In ieder tabblad is rechtsboven de blauwe knop 'Acties' aanwezig.

Kies uit de volgende acties:

Relatie deactiveren
In plaats van een relatie te verwijderen is het vaak beter om een relatie te deactiveren. De gegevens van deze relatie blijven nog aanwezig, echter komt deze relatie niet meer terug in diverse lijsten en rapporten als je filtert op 'Actieve relaties'.

Relatie samenvoegen
Deze actie voer je uit bij de relatie waarvan je de gegevens wilt behouden (A). Kies 'Acties' en 'Relatie samenvoegen'. Yoobi opent nu een lijst. Selecteer hier de relatie die je wilt samenvoegen (B) en klik op samenvoegen. Alle contactgegevens en eventuele taken worden overgezet naar de huidige relatie (A) en de geselecteerde relatie (B) wordt verwijderd.

Relatie verwijderen
Verwijder de relatie. Bedenk goed of het niet beter is de relatie te deactiveren. Zo blijven de gegevens bewaard.

Let op: Een relatie kan niet verwijderd worden als hier orders en/of verkopen aan gekoppeld zijn.