Notificatie instellingen

Diverse notificaties kunnen ingesteld worden om een medewerker of manager er op te attenderen dat bijvoorbeeld een timesheet gesloten of beoordeeld moet worden. Er zijn ook een aantal notificaties die automatisch vanuit Yoobi verstuurd worden.

Lees hier meer over notificaties. Waar deze ingesteld kunnen worden en waar je bepaalt op welke plek je deze wilt ontvangen (in web, per e-mail en/of de Yoobi app).

In dit artikel wordt besproken welke notificaties je kunt instellen via Beheer > Systeemvoorkeuren > Notificatie instellingen.

Registratieperiode nog niet beoordeeld
De manager heeft een registratieperiode nog niet beoordeeld.
Ontvanger: Afdelingsmanager met het recht om de timesheet van de medewerker te accorderen. Indien geen afdelingsmanager ingesteld is, dan wordt de notificatie naar de gebruikers met een administrator rol gestuurd.

Hier kan ingesteld worden na hoeveel dagen of weken een notificatie naar de manager verstuurd moet worden nadat de medewerker de timesheet heeft afgesloten.

Registratieperiode nog niet afgesloten
De medewerker heeft een registratieperiode nog niet afgesloten.
Ontvanger: Medewerker zelf.

Hier kan ingesteld worden na hoeveel dagen of weken de notificatie naar de medewerker verstuurd moet worden nadat de week  en/of maand in de timesheet verstreken is. Weeksluiting is zondag. Maandsluiting is laatste dag van de maand.

Klik op de blauwe knop 'Instellingen: Notificatie versturen bij registratie sluiten' of ga naar Beheer > Instellingen > Notificaties. Stel in of je de notificatie alleen voor het sluiten van een week wilt versturen, alleen voor een maand, of voor beide. Deze instelling geldt dan voor de gehele organisatie.

Er kunnen uitzonderingen gemaakt worden:

• Per afdeling. Ga naar Beheer > Afdelingen > Kies afdeling > Tabblad Instellingen > Notificaties.
  • Per medewerker. Ga naar Personeel > Medewerkers > Kies medewerker > Tabblad Instellingen > Notificaties.
  • Medewerker zelf: De medewerker zelf kan de notificatie niet uitzetten, maar kan wel aangeven waar de notificatie ontvangen wordt (dus in de app, in web en/of per e-mail).

Tijdelijk arbeidscontract gaat verlopen
Ontvang X dagen voor het verlopen van een tijdelijk contract een notificatie. De notificatie wordt verstuurd indien er geen nieuw contract is ingesteld of wanneer er nog geen datum 'Uit dienst' is ingesteld.
Ontvanger: Afdelingsmanager

Zet deze notificatie op 'Aan' en stel het aantal dagen in. Meer informatie.

Yoobi licentie loopt af
De Yoobi licentie of onderdelen daarvan verlopen binnenkort.
Ontvanger: Alle gebruikers met een administrator rol.

Hier kan ingesteld worden hoeveel dagen of weken voordat de Yoobi licentie afloopt, je hier een notificatie van wilt ontvangen.

Yoobi licentie bereikt bijna het maximaal aantal gebruikers
De Yoobi licentie of een onderdeel daarvan bereikt het maximum aantal gebruikers.
Ontvanger: Alle gebruikers met een administrator rol.

Hier kan een percentage ingesteld worden van het aantal huidige gebruikers ten opzichte van het aantal gebruikers in de licentie. Bereik je dit percentage, dan ontvang je een notificatie.

Inactieve medewerker(s)
De medewerker heeft lagere tijd geen registraties gedaan.
Ontvanger: afdelingsmanager van de medewerker. Indien geen afdelingsmanager ingesteld is, dan wordt de notificatie naar de gebruikers met een administrator rol gestuurd.

Hier kan ingesteld worden na hoeveel dagen of weken de notificatie naar de administrator verstuurd moet worden nadat de medewerker voor het laatst een registratie heeft gedaan.

Inactieve gebruikersaccount(s)
De medewerker heeft langere tijd niet ingelogd.
Ontvanger: afdelingsmanager van de medewerker. Indien geen afdelingsmanager ingesteld is, dan wordt de notificatie naar de gebruikers met een administrator rol gestuurd.

Hier kan ingesteld worden na hoeveel dagen of weken de notificatie naar de administrator verstuurd moet worden nadat de medewerker voor het laatst heeft ingelogd.

notification:organisationSettings
  • Supporttag:
    notification:organisationSettings