Mailchimp instellen en gebruiken

De Yoobi Mailchimp module is een Add-on module bij CRM.

Met mailchimp kun je mailings versturen. Inmiddels is Mailchimp ook geschikt voor het doen van e-mail marketing mbv e-mail marketing programma's.

Yoobi ondersteunt momenteel de basis van Mailchimp. Je kunt een koppeling maken en contactpersonen vanuit Yoobi inschrijven op een 'Audience' (een doelgroep zeg maar). Wat een 'audience' precies inhoud kun je in de helpbestanden van Mailchimp vinden.

Mailchimp audiences
Hier kun je zelf in Mailchimp 'audiences' aanmaken.

Instellen Mailchimp API key
Als je Yoobi beheerder rechten hebt ga je in Yoobi naar Beheer > Instellingen > API koppeling.

Daar kun je de MailChimp API key invoeren. Deze vind je in MailChimp. Na invoeren is de koppeling actief.

Contactpersoon
In Yoobi navigeer je naar een contactpersoon, je stuurt mailings immers aan contactpersonen, en kunt dan in de linker zij balk de MailChimp koppeling openenen.

Contactpersoon op audience inschrijven
Deze opent dan een popup waar je audiences kunt toevoegen én kunt zien welke MailChimp mailings deze personen heeft ontvangen.

In dit geval is de persoon in het voorbeeld ingeschreven op 'Yoobi Nieuwsbrief' en heeft nog geen mailings ontvangen.

Bulkmutatie inschrijven
Om in één keer veel contactpersonen in te schrijven op een 'audience' kun je de bulkmutatie gebruiken. Beheer > Bulkmutatie

Kies dan Contactpersonen en 'start' vervolgens kun je na selectie contacten deze mensen koppelen aan een 'audience'

Let op: op dit moment zijn tags binnen MailChimp niet bruikbaar in de Yoobi koppeling.

setting:mailchimp
  • Supporttag:
    setting:mailchimp