Bulkmutatie: Verlofmutatie

Gebruik de bulkmutatie ‘Verlofmutatie’ (Via Beheer > Bulkmutaties) om voor meerdere medewerkers in één keer een verlofmutatie uit te voeren op een verloftype, bijvoorbeeld ‘Vakantie’.

Wil je voor 1 medewerker een verlofmutatie uitvoeren dan kun je dit gemakkelijker via Personeel > Verlofmutaties doen. Klik hier voor meer informatie hierover.

Wanneer je op ‘start’ klikt bij de bulkmutatie ‘Verlofmutaties’ start er een wizard. Doorloop deze stap voor stap. Pas op het moment dat je aangekomen bent bij stap 5 en je klikt op de knop ‘Verlofmutatie doorvoeren’, dan is de mutatie daadwerkelijk doorgevoerd.

Tabblad 1 Datum
Vul hier de datum in op welke datum de verlofmutatie moet plaatsvinden.

Tabblad 2 Verlofsaldo
Je ziet hier per verlofregeling een regel per verloftype. Is er sprake van een primair en secundair saldo (bij vakantie) dan wordt dit ook in een aparte regel weergegeven. Per bulkmutatie kan je 1 type selecteren en uitvoeren.

Primair verlof (wettelijke uren): Dit verlof is wettelijk vastgesteld. Op basis van een 40-urige werkweek zijn dat 160 uur (40x4). Als een werkgever meer uren geeft aan de werknemer dan is dit secundair verlof.

Secundaire verlof (bovenwettelijke uren): De uren die een bedrijf naast het primaire verlof toekent aan een medewerker.

Bedenk bij een bulkmutatie op het verlof hoe je wilt dat de uren meegenomen mogen worden naar een volgend jaar. Bij primair verlof moeten ze in het jaar erna binnen een half jaar op. En voor secundair verlof geldt er vaak een langer termijn.

Tabblad 3 Medewerkers
Koppel hier de medewerkers voor wie je de verlofmutatie wilt uitvoeren.

Tabblad 4 Verlofmutatie instellingen
Aantal en eenheid. Geef aan of deze bij het saldo op- of afgeteld moeten worden. Vul het aantal uren of dagen in. Bij de eenheid dagen wordt uitgegaan van 8 uur per dag

Verrekenen met FTE. Indien je het aantal uren wilt verrekenen met het aantal FTE zet je deze instelling op ‘Aan’ (bijvoorbeeld iedereen met een 40-urige werkweek krijgt er 8 uur bij. Zet je de instelling op ‘Aan’, dan berekent Yoobi voor de medewerkerkers die een 30-urige werkweek werken (0,75 fte) dat zij 6 uur erbij krijgen)

Negatief saldo toestaan. Geef aan of een negatief saldo toegestaan is.

Opmerking. Geef in het opmerkingen veld aan wat de reden van de verlofmutatie is.

Tabblad 5 Verlofmutatie. Hier zie je een overzicht van de uit te voeren bulkmutatie. In dit geval is er een bulkmutatie gedaan voor 4 uur extra op het verloftype vakantie voor 3 medewerkers (Henk, Arie en Marco). De instelling verrekenen met FTE is op ‘Aan’ gezet.

Bulkmutatie: Verlofmutatie

Yoobi geeft, n.a.v. het aantal FTE dat de medewerkers werkzaam zijn, aan hoeveel uur er gemuteerd gaat worden. Het huidige saldo wordt getoond en het saldo na de verlofmutatie wordt getoond van het betreffende verloftype. Wijzig indien nodig hier handmatig het aantal uur.
Klik op de knop ‘Verlofmutatie doorvoeren’ om deze mutatie door te voeren. De verlofmutaties worden ook automatisch direct goedgekeurd.

Gemaakte verlofmutaties vind je als Yoobi beheerder / Afdelingsmanager terug in het overzicht van de verlofmutaties (via Personeel > Verlofmutaties). Ook is de mutatie te zien in het tabblad ‘Verlofrecht’ van de medewerker (via Personeel > Medewerkers > Dubbelklik op de medewerker > Tabblad Verlof recht). Klik op de knop ‘Specificatie’ bij Resterend verlofsaldo (uren).

Medewerkers vinden de verlofmutaties terug door naar 'Mijn Yoobi' te gaan en te klikken op te klikken op de knop 'Mijn Verlof'. Klik op ‘Specificatie’ bij Resterend verlofsaldo (uren). Indien ingesteld is dat een medewerker zelf verlofmutaties mag aanvragen, ziet de medewerker de mutaties ook in de widget ‘Saldo bij- en verkoop aanvragen’ (dashboard Mijn verlof).

bulkMutation:leaveMutation
  • Supporttag:
    bulkMutation:leaveMutation