APP: Uren registreren (tijdregistratie)

Tik onderin de menubalk op ‘Registraties’ om ‘Mijn registraties’ te openen. Registreer hier je uren. Maak een nieuwe registratie of herhaal een eerdere registratie.
Vanuit het menu 'Mijn Yoobi' is het ook mogelijk een regsitratie toe te voegen. Dit menu is alleen beschikbaar wanneer je met taken en/of planning werkt.

Tik op de + knop in ‘Mijn registraties’ of ‘Mijn Yoobi’. Een scherm met 2 tabbladen opent:

Tabblad ‘Nieuwe registraties’. Maak hier een nieuwe registratie aan.
  1. Kies een project.
  2. Kies een activiteit.
  3. Je navigeert naar het invoerscherm waar je het tijdstippen invoert, en eventueel een opmerking, overwerkpercentage en/of specificatieveld.
Tabblad ‘Laatste registraties’. Hier staan de activiteiten waar je het laatst op geregistreerd hebt. Tik op een activiteit en je navigeert naar het scherm 'nieuwe registratie' waar de activiteit en het project al zijn gevuld. Vul overige gegevens aan, zoals tijdstippen of een opmerking.

Let op: Standaard opent het scherm in het tabblad ‘Nieuwe registratie’. Wil je dat het scherm voortaan opent in het tabblad ‘Laatste’ stel dit dan in via het menu Overig > Instellingen.
  1. Tik op de + knop in ‘Mijn registraties’ of ‘Mijn Yoobi’
  2. Tabblad ‘Nieuwe registratie’.
  3. Kies een project.
  4. Kies een activiteit.
  5. Je navigeert naar het invoerscherm ‘Nieuwe registratie’ waar je de tijdstippen invoert, en eventueel een opmerking, overwerkpercentage en/of specificatieveld.

Werktijden
Hier wordt getoond wat je werktijden zijn. De werktijden zijn door jouw Yoobi beheerder gevuld in het weekrooster in jouw contract. Tik op de tijdstippen om snel het eerst mogelijke tijdstip te vullen.
Als er nog geen registraties zijn, is het streepje onder de tijdstippen groen. Is er op een gedeelte van de dag een registratie gedaan dan wordt dat gedeelte rood.

Werkblokken
Hier wordt getoond wat je werkblokken zijn met de bijbehorende tijdstippen. Pauze wordt hier niet getoond. Tik op een blok om direct de start- en eindtijd over te nemen in je registratie.
Als er nog geen registraties zijn, is het streepje onder de werkblokken groen. Is er op een gedeelte van het werkblok een registratie gedaan dan wordt dat gedeelte rood.

Contracturen aanvullen
Door dit schuifje op AAN te zetten vul je gemakkelijk je contract uren aan met de geselecteerde activiteit.
Voorbeeld. Je werkt volgens je contract 8 uur op een dag. Van 08:00 tot 17:00 met totaal 1 uur pauze. Je hebt je uren tot 15:00 al geregistreerd. De laatste 2 overige uren heb je aan 1 activiteit gewerkt. Zet je nu het schuifje ‘Contracturen aanvullen’ op ‘aan’ dan vult Yoobi automatisch de start- en eindtijd in (15:00-17:00).
Vallen er binnen deze tijdstippen ook nog pauze uren dan worden die ook automatisch gevuld (zie standaardpauzes verwerken).

Datum
Dit is standaard de datum van vandaag maar deze is te wijzigen.

Starttijd
Starttijd van de registratie.

Eindtijd
Eindtijd van de registratie.

Duur
De duur wordt automatisch berekend n.a.v. de ingevulde start- en eindtijd. Andersom geldt ook; wijzig je het aantal uur dan zullen de tijden mee wijzigen.

Standaardpauzes verwerken
In het weekrooster staan behalve de werkblokken ook pauze blokken. Zet je het schuifje ‘Standaardpauzes verwerken’ op ‘aan’ dan zal Yoobi de pauzes die binnen de ingestelde start- en eindtijd vallen automatisch registreren op de activiteit ‘Pauzes’. Je hoeft deze dan dus niet zelf te registreren.
Heb je langer of korter pauze gehad of op een ander tijdstip dan zoek je de registratie op (in ‘Mijn registraties’ of ‘Mijn Yoobi’), klik deze aan om naar de details te gaan en klik vervolgens op het potloodje om gegevens te wijzigen.

Project
Dit is het eerder geselecteerde project, deze kun je hier niet meer wijzigen.

Activiteit
Dit is de eerder geselecteerde activiteit, deze kun je hier niet meer wijzigen.

Opmerking
Een opmerking is vaak optioneel. Als deze verplicht is (dit kan de Yoobi beheerder instellen) dan staat hier een rood sterretje bij. De registratie kan dan niet opgeslagen worden totdat er een opmerking is ingevuld.

Overwerkpercentage
Alleen zichtbaar als in jouw organisatie en bij dit project is ingesteld dat je een overwerkpercentage kan selecteren. Kies het juiste overwerkpercentage als je geregistreerde uren, overwerkuren zijn.

Specificatievelden
Alleen zichtbaar aIs in jouw organisatie en bij dit project is ingesteld dat je specificatievelden kan of moet toevoegen. Kies het juiste specificatie veld of vul deze in. Als een specificatieveld verplicht is dan staat hier een rood sterretje bij. De registratie kan niet opgeslagen worden totdat dit specificatieveld is ingevuld.
Bij het maken van een nieuwe registratie opent het scherm standaard in het tabblad ‘Nieuwe registratie’. Wil je dat het scherm voortaan opent in het tabblad ‘Laatste’ omdat je vaak op de dezelfde activiteiten registreert en deze hiermee makkelijk kan kopiëren, stel dit dan in via het menu Overig > Instellingen.

Zet de instelling ‘Open op ‘Laatste registraties’ bij het aanmaken van een nieuwe registratie’ op AAN. Bij het aanmaken van een nieuwe registratie open je voortaan in het tabblad ‘Laatste’. Het is nog wel altijd mogelijk het tabblad ‘Nieuwe registraties’ te openen. Tik hiervoor op het tabblad ‘Nieuw’.
Onder een registratie in 'Mijn registraties' of 'Mijn Yoobi' staat in het blauw ‘Registratie herhalen’.

1. Tik op ‘Registatie herhalen’.
  2. Je navigeert naar het scherm ‘Registratie herhalen’. De details van de registratie worden getoond.
  3. Wijzig eventueel de gegevens.
  4. Kies ‘Opslaan’.
  5. De registratie wordt standaard opgeslagen op de huidige dag. De dag kun je wijzigen.
Let op: Registraties door verlofaanvragen of onkostendeclaraties kunnen niet herhaald worden.
Tik op de + knop in ‘Mijn registraties’ of ‘Mijn Yoobi’. Een scherm met 2 tabbladen opent: Tabblad ‘Nieuwe registraties’ en tabblad ‘Laatste registraties’.

In de lijst 'Laatste' staan de activiteiten waar je het laatst op geregistreerd hebt. Tik op een regel en je navigeert naar het scherm 'Nieuwe registratie' waarin de activiteit en het project al zijn overgenomen. Heel makkelijk dus als je vaak op dezelfde activiteiten registreert.
Tik op een registratie in ‘Mijn registraties’ of in ‘Mijn Yoobi’ om de detailgegevens in te zien of te wijzigen. Je navigeert naar het scherm ‘Bewerk registratie’. In dit scherm wijzig je de gegevens.
Als alle uren in een week (of maand) zijn geregistreerd dan moet deze week gesloten worden. Na het sluiten van de periode krijgt de manager of Yoobi beheerder een melding om de uren goed te keuren.

1. Ga naar ‘Mijn registraties’
  2. Kies voor de dag of week weergave om de week te sluiten
  3. Kies voor de maand weergave om de maand te sluiten
  4. Controleer de registraties
  5. Tik op het slot-icoontje om de periode te sluiten
  6. Er opent een pop-up. Kies sluiten
  7. De periode is nu gesloten en niet meer te wijzigen
Heb je de week gesloten maar ben je een registratie vergeten of wil je een registratie wijzigen dan is het mogelijk de periode te heropenen.

1. Ga naar ‘Mijn registraties’
  2. Kies voor de dag of week weergave om de week te heropenen
  3. Kies voor de maand weergave om de maand te heropenen
  4. Tik op het slot-icoontje om de periode te heropenen
  5. Tik op het slot-icoontje om de periode te sluiten
  6. Er opent een pop-up. Kies heropenen
  7. De periode is nu heropend en het is mogelijk om de registraties te wijzigen

Let op: dit kan alleen als de periode nog niet is goedgekeurd. Is de periode al goedgekeurd en je wilt toch nog een registratie wijzigen, neem dan contact op met je manager of Yoobi beheerder.