APP: Instellingen

Diverse instellingen om het registreren nog gemakkelijker te maken.

Bij het maken van een nieuwe registratie navigeer je standaard naar de projectenlijst met alle projecten. Je kunt hier ook kiezen voor het tabblad 'Laatste'. Dit is een tabblad in het projecten scherm. Hier staan de activiteiten waar je het laatst op geregistreerd hebt.
Selecteer een of meerdere regels en neem op deze manier dus snel de activiteit en het project over. De aantallen zijn nog makkelijk te wijzigen.

Maak je vaak gebruik van dezelfde projecten en activiteiten dan is het heel handig om meteen naar het tabblad 'Laatste' te navigeren als je een nieuwe registratie aanmaakt. Dit stel je hier in.
De knoppen 'Laatste registratiedag', 'Dag kopiëren', 'Vorige week' en 'Week kopiëren zijn standaard zichtbaar in het menu 'Mijn registraties' als je gebruik maakt van urenregistratie. Bij tijdsregistratie (invoeren van tijdstippen) zijn deze knoppen niet beschikbaar.
Wil je geen gebruik van maken van deze knoppen dan tik je op het kruisje om de knop te verwijderen. Wanneer je dit 3x gedaan hebt, krijg je de vraag of je ze helemaal niet meer getoond wilt hebben.

Via het menu 'Instellingen' kun je ook direct instellen dat je een of meerdere knoppen niet getoond wilt hebben omdat je hier geen gebruik van maakt. Of je kunt een instelling juist (weer) aanzetten zodat een knop weer getoond wordt.
  • ‘Mijn Registraties’ (dagview). Laatste registratiedag herhalen. Als er nog geen registraties toegevoegd zijn op een dag, dan is de knop 'Laatste Registratiedag' zichtbaar. Tik op deze knop en Yoobi gaat op zoek naar de laatste dag waar registraties gemaakt zijn (eventueel verlof uit een verlofaanvraag wordt overgeslagen). Je krijgt een lijst met daarin de registraties. Deze kun je direct allemaal kopieren, maar je kan registratieregels ook uitvinken zodat deze niet meegekopieerd worden. Wil je nog gegevens wijzigen, tik dan op het grijs gearceerde aantal en wijzig gegevens in de pop-up.
  • ‘Mijn Registraties’ (dagview). Dag kopiëren. Als op een dag 1 of meerdere registraties zijn toegevoegd, dan is de knop 'Dag kopiëren' zichtbaar. Tik op deze knop en Yoobi toont een lijst met daarin de registratie(s). Deze kun je direct allemaal kopieren, maar je kan registratieregels ook uitvinken zodat deze niet meegekopieerd worden. Wil je nog gegevens wijzigen tik dan op het grijs gearceerde aantal en wijzig gegevens in de pop-up.
  • ‘Mijn Registraties’ (weekview). Vorige week herhalen. Als er nog geen registraties toegevoegd zijn in de week, dan is de knop 'Vorige week' zichtbaar. Tik op deze knop en Yoobi toont in een lijst de registratiedagen van de week ervoor. Deze kun je direct allemaal kopieren, maar je kan dagen ook uitvinken zodat deze niet meegekopieerd worden. Kan een bepaalde dag niet gekopieerd worden dan wordt aangegeven waarom dit is. Je kan hier geen gegevens of aantallen wijzigen. Na het kopieren kun je naar een registratie toe gaan en deze alsnog bewerken indien nodig.
  • ‘Mijn Registraties’ (weekview). Week kopiëren. Als op 1 dag in de week 1 of meerdere registraties zijn toegevoegd, dan is de knop 'Week kopiëren' zichtbaar. Tik op deze knop en Yoobi toont in een lijst de registratiedagen van deze week. Geef hier aan naar welke week je deze wilt kopieren. Standaard wordt de huidige week meegegeven of anders de eerste lege week. De regels kun je direct allemaal kopieren, maar je kan dagen ook uitvinken zodat deze niet meegekopieerd worden. Kan een bepaalde dag niet gekopieerd worden dan wordt aangegeven waarom dit is. Je kan hier geen gegevens of aantallen wijzigen. Na het kopieren kun je naar een registratie toe gaan en deze alsnog bewerken indien nodig.