APP: Algemeen

Hoe gebruik je de APP: Navigeren naar andere schermen, wisselen van weergave, filters toevoegen en registraties makkelijk en snel kopiëren. Heb je toch nog vragen, dien dan een supportmelding in.

Onderaan het scherm wordt het menu afgebeeld. Tik op een icoon om naar dat menu item te navigeren. Afhankelijk van de modules waarmee je in Yoobi werkt en wat jouw rechten zijn, worden de menu items getoond. Er is plaats voor 4 menu items. Zijn er meer menu items dan vind je deze terug onder ‘Overig’.
Bij ‘Overig’ Bepaal zelf in welke en in welke volgorde je de menu items wilt zien in de menubalk onderin je appscherm. Tik hiervoor op het ’moersleutelicoontje’. Tik een menu item aan, houd vast en sleep het item naar de gewenste plek.
In de menu’s ‘Mijn Yoobi’ (alleen zichtbaar als je met CRM taken en/of planning werkt) en ‘Mijn registraties’ staat links- en/of rechtsboven een kalender icoontje afgebeeld. Tik op het icoontje om een andere weergave te tonen. Kies, afhankelijk in welk menu je bent, tussen de dag- of weekweergave, of tussen week- of maandweergave.
Bij ‘Mijn verlof’ wissel je met het kalender icoontje tussen de lijst- en kalenderweergave.
In de tijdsbalken boven in Yoobi (zoals in ‘Mijn registraties’) kun je ‘swipen’ (schuiven) om naar de toekomst of het verleden te navigeren. Tik hierna op de gewenste dag, week, maand of jaar en de gewenste gegevens zullen getoond worden.
In diverse schermen waar een lijst met resultaten weergegeven wordt, kun je deze resultaten filteren. Tik rechtsboven op het filter icoontje en bepaal zelf welke resultaten je getoond wilt hebben. Deze filters blijven bewaard, ook na uitloggen uit de app.
2 voorbeelden: :
  1. In ‘Mijn Yoobi’ stel je in of je wel of niet jouw registraties wilt tonen
  2. In ‘Mijn Verlof’ kun je een jaartal instellen
Hulp nodig?
Heb je een vraag over een onderwerp in de Yoobi app, tik dan op ‘Hulp nodig’. Hier zijn per menu-item filmpjes en support informatie beschikbaar. Vind je hier niet het antwoord op je vraag, dien dan een supportaanvraag in.

Support aanvragen
Heb je een vraag over een onderwerp in de Yoobi app, en je kan het antwoord niet vinden in de filmpjes en teksten bij ‘Hulp nodig?’, dien dan een support aanvraag in
Kopieer heel gemakkelijk 1 of meerdere registraties.
  • Enkele registratie herhalen. Ga naar een registratie in het menu 'Registraties' (of 'Mijn Yoobi' maar dit is alleen zichtbaar als je met taken en/of planning werkt). Klik onder de registratie op 'Registratie herhalen'. Wijzig evt nog de duur en/of andere gegevens en sla op. Standaard kopieer je de registratie naar de huidge dag, maar ook de datum is te wijzigen.
  • Meerdere registraties (dag of week) herhalen of kopiëren. Er zijn 4 knoppen beschikbaar in het menu 'Registraties'waarmee je heel snel een bepaalde dag of week kopieert of herhaalt. Let op: Deze knoppen zijn alleen beschikbaar als je gebruik maakt van urenregistratie. Bij tijdregistratie (invoeren van tijdstippen) zijn deze knoppen niet beschikbaar.
  1. ‘Mijn Registraties’ (dagview). Laatste registratiedag herhalen. Als er nog geen registraties toegevoegd zijn op een dag, dan is de knop 'Laatste Registratiedag' zichtbaar. Tik op deze knop en Yoobi gaat op zoek naar de laatste dag waar registraties gemaakt zijn (eventueel verlof uit een verlofaanvraag wordt overgeslagen). Je krijgt een lijst met daarin de registraties. Deze kun je direct allemaal kopieren, maar je kan registratieregels ook uitvinken zodat deze niet meegekopieerd worden. Wil je nog gegevens wijzigen, tik dan op het grijs gearceerde aantal en wijzig gegevens in de pop-up.
  2. ‘Mijn Registraties’ (dagview). Dag kopiëren. Als op een dag 1 of meerdere registraties zijn toegevoegd, dan is de knop 'Dag kopiëren' zichtbaar. Tik op deze knop en Yoobi toont een lijst met daarin de registratie(s). Deze kun je direct allemaal kopieren, maar je kan registratieregels ook uitvinken zodat deze niet meegekopieerd worden. Wil je nog gegevens wijzigen tik dan op het grijs gearceerde aantal en wijzig gegevens in de pop-up.
  3. ‘Mijn Registraties’ (weekview). Vorige week herhalen. Als er nog geen registraties toegevoegd zijn in de week, dan is de knop 'Vorige week' zichtbaar. Tik op deze knop en Yoobi toont in een lijst de registratiedagen van de week ervoor. Deze kun je direct allemaal kopieren, maar je kan dagen ook uitvinken zodat deze niet meegekopieerd worden. Kan een bepaalde dag niet gekopieerd worden dan wordt aangegeven waarom dit is. Je kan hier geen gegevens of aantallen wijzigen. Na het kopieren kun je naar een registratie toe gaan en deze alsnog bewerken indien nodig.
  4. ‘Mijn Regsitraties’ (weekview). Week kopiëren. Als op 1 dag in de week 1 of meerdere registraties zijn toegevoegd, dan is de knop 'Week kopiëren' zichtbaar. Tik op deze knop en Yoobi toont in een lijst de registratiedagen van deze week. Geef hier aan naar welke week je deze wilt kopieren. Standaard wordt de huidige week meegegeven of anders de eerste lege week. De regels kun je direct allemaal kopieren, maar je kan dagen ook uitvinken zodat deze niet meegekopieerd worden. Kan een bepaalde dag niet gekopieerd worden dan wordt aangegeven waarom dit is. Je kan hier geen gegevens of aantallen wijzigen. Na het kopieren kun je naar een registratie toe gaan en deze alsnog bewerken indien nodig.
De knoppen 'Laatste registratiedag', 'Dag kopiëren', 'Vorige week' en 'Week kopiëren zijn standaard zichtbaar in het menu 'Mijn registraties'. Wil je hier geen gebruik van maken dan tik je op het kruisje om de knop te verwijderen. Wanneer je dit 3x gedaan hebt, krijg je de vraag of je ze helemaal niet meer getoond wilt hebben.

Via het menu Overig > Instellingen kan je instellen of je de knoppen wel/niet getoond wilt hebben. Heb je de knoppen eerder verwijderd? Hier kun je ze ook weer terug zetten.

De knoppen 'Laatste registratiedag', 'Dag kopiëren', 'Vorige week' en 'Week kopiëren zijn standaard zichtbaar in het menu 'Mijn registraties' als je gebruik maakt van urenregistratie. Bij tijdsregistratie (invoeren van tijdstippen) zijn deze knoppen niet beschikbaar.