Actuele planning

In de actuele planning (via Planning > Actuele planning) worden alle projecten waarop gepland is, weergegeven in een zelf in te stellen tijdlijn. Ook kun je instellen of je deze planning per dag of per week getoond wil hebben, klik hiervoor op de knop rechts boven in het scherm ‘Week’ of ‘Dag’.

Let op: In de actuele planning kun je géén wijzigingen aanbrengen. Dit is alleen een weergave van het totaal van alle planningen die in de ingestelde periode actief zijn. Projecten, activiteiten, medewerkers kun je alleen toevoegen, wijzigen of verwijderen in een planning via het menu Planning > Planningen of in de medewerkers planning via het menu Planning > Medewerkersplanning.

Actuele planning weergave per dag

Actuele planning weergave per week

Planning eigenschappen. Met deze knop open je het eigenschappen paneel van deze planning waarin je kunt instellen binnen welke periode je de actuele planning weergeeft.

PDF. Genereer een PDF van deze planning

Alles uitklappen/inklappen. Door op deze knop te klikken klapt links in de planning alles uit of in. Van ieder project worden de activiteiten en de gekoppelde medewerkers zichtbaar of verborgen.

Toon/verberg inspector. Toon of verberg het eigenschappen paneel rechts in het scherm.

Eigenschappen paneel.

Rechts in de planning is het eigenschappen paneel zichtbaar. Afhankelijk waar je in de planning op klikt zie je het eigenschappen paneel voor de gehele planning, voor het project, voor de activiteit, voor de medewerker of voor de toegevoegde mijlpaal.

Eigenschappen paneel Planning
Om het eigenschappen paneel van de planning te openen klik je op de knop ‘Planning eigenschappen’. Ook kun je op de tijdbalk bovenin het scherm klikken. In het eigenschappen paneel kun je de volgende instellingen inzien of wijzigen:

Tabblad 1. Geef de periode aan waarin je de periode zichtbaar wilt hebben.

Let op: In de overige eigenschappen panelen van de actuele planning is het NIET mogelijk wijzigingen aan te brengen. Wil je iets wijzigen in de planning, open deze dan in het menu Planning > Planningen door op de planning te dubbelklikken, of ga naar de medewerkers planning via Planning > Medewerkers planning.

Eigenschappen paneel Project
Klik op een project (links in de planning of in de planning zelf) om het eigenschappen paneel van het project weer te geven.

Tabblad 1. Hier wordt de start- en eindtijd van het project weergegeven, de status en de voortgang
Tabblad 2. Als diverse projecten elkaar opvolgen in de planning wordt dat hier weergegeven.
Tabblad 3. Hier worden de activiteiten en mijlpalen (planning items) van het project getoond.
Tabblad 4. Hier worden alle gekoppelde medewerkers getoond en hoeveel uur ze ingezet zijn in de planning.
Tabblad 5. Hier wordt het ingestelde budget van dit project getoond met daarnaast de ingeplande uren van dit project in deze planning. Ga naar Projectmanagement > Projecten > Dubbelklik op het project > Tabblad budget om het budget van dit project in te richten.

Eigenschappen paneel Activiteit
Klik op een activiteit (links in het menu of in de planning zelf) om het eigenschappen paneel van de activiteit weer te geven.

Tabblad 1. Hier wordt de start- en eindtijd van de activiteit weergegeven, de status en de voortgang
Tabblad 2. Als diverse activiteiten elkaar opvolgen in de planning wordt dat hier weergegeven.
Tabblad 3. Hier worden alle gekoppelde medewerkers aan deze activiteit getoond en hoeveel uur ze ingezet zijn in de planning.
Tabblad 4. Hier wordt het ingestelde budget van deze activiteit getoond met daarnaast de ingeplande uren en geboekte uren van een medewerker bij dit project. Ga naar Projectmanagement > Projecten > Dubbelklik op het project > Tabblad budget om het budget van dit project in te richten.

Eigenschappen paneel Medewerker
Klik op een dag op een medewerker links onder de activiteit of in de planning zelf om het eigenschappen paneel van de medewerker voor die dag weer te geven.

Er is hier maar 1 tabblad zichtbaar. Dit tabblad laat zien hoeveel uur de medewerker die dag beschikbaar is. Het aantal contract uren voor die dag wordt getoond en het aantal inzetbare uren.
Is de medewerker bijvoorbeeld al 4 uur op een andere project ingepland, dan wordt dat weergegeven in het kopje ‘Ingepland op’. Getoond wordt de planning waarin de medewerker ingepland is, de activiteit waarop deze ingepland is en het aantal uur.
Vervolgens wordt in het kopje ‘Beschikbaar voor planning’ aangegeven hoeveel uur er over is van deze medewerker om nog in te plannen.

Let op: Pas als de planning (en eventueel andere planningen) gepubliceerd zijn zie je het correcte aantal beschikbare uren per medewerker.

Eigenschappen paneel Mijlpaal
Klik op een mijlpaal links in de planning of in de planning zelf om het eigenschappen paneel van deze mijlpaal te openen.

Tabblad 1. Hier wordt de datum van de mijlpaal weergegeven, de status en de voortgang.
Tabblad 2. Als een mijlpaal moet starten of eindigen voor of na een activiteit dan is dat hier aangegeven.

Een mijlpaal (beslismoment) in de planning is een moment waarop besloten wordt of het project naar wens verloopt, dat het moet worden bijgestuurd, of wat aangeeft dat een bepaalde fase is afgesloten in een project.

planning:myplanning
  • Supporttag:
    planning:myplanning