5 antwoorden op vragen over de inzichtmodule

Tijdens het webinar over onze Inzichtmodule werden er ook een aantal vragen gesteld. Deze hebben we samengevat in dit blog.

Probleem waar wij tegen aan zijn gelopen is, dat ik een rapport uit de inzichtmodule deel met andere medewerkers, maar dat zij niet het volledige rapport te zien krijgen. Zij zien dan alleen maar de uren van hun eigen projecten, terwijl het in deze situatie wel van belang is dat zij alle uren te zien krijgen.

In dit geval is het beter om dan om hen een PDF versie van het rapport toe te sturen. Een inzicht rapportage delen is dan inderdaad niet voldoende. Wat ook een mogelijkheid is, mits het een bestaand standaardrapport is, dat je daarvan een rapportdeling invoert. Dan krijgen ze periodiek een excel of pdf toegestuurd.

Meer informatie over rapportdeling

Hoe maak ik een nieuw rapport
Om een nieuw rapport te maken kies je altijd voor en bestaand rapport als basis. Kies hierbij voor een rapport dat al gedeeltelijk jouw gewenste kolommen bevat. Vervolgens pas je dit rapport eenvoudig aan naar jouw eigen wensen. Hiervoor kies je de kolommen die je nodig hebt. Alle kolommen gekozen? Klik dan op 'opslaan' en het rapport wordt zichtbaar onder de tab favorieten.

Hoe voeg ik een rapport toe aan mijn dashboard
Het is ook mogelijk om een favoriet rapport toe te voegen als inzichtblok op je dashboard. Met 1 druk op de knop navigeer je direct naar dit rapport. Ook hier is het mogelijk je het rapport te delen met anderen zodat zij dit rapport ook kunnen toevoegen aan hun dashboard. Klik hier voor meer informatie.

Hoe zit het met de rechten voor inzichtrapporten?
Bepaal met het recht 'Rapporten (menu inzicht)' onder het kopje 'Rapporten' in de diverse rollen wie toegang heeft tot het menu 'Inzicht'.

Yoobi kijkt hierbij ook naar de overige rechten. Heb jij geen rechten tot projectinformatie, dan krijg je geen projectinformatie te zien in de rapporten.

Wij hebben geen inzicht module. Wat kost het om dit in het abonnement te krijgen.
De kosten voor de Inzichtmodule zijn afhankelijke van het abonnement wat je hebt. Wanneer je een team abonnement (2 tot 24 gebruikers) hebt dan zijn de kosten 181 euro per jaar. Voor een corporate abonnement zijn de kosten 240 euro per jaar. Vanaf januari 2024 wordt het tarief met 2,5% verhoogd.

• Gemaakt door:
    Margot Jonker
  • Door:
    Margot Jonker