Onkosten: veelgestelde vragen

Onkosten
Hiervoor moet jouw organisatie gebruik maken van de module 'onkosten'. Ga naar Mijn Yoobi > Mijn onkosten. Klik op 'Toevoegen' om een nieuwe onkosten registratie aan te maken. Klik hier voor meer informatie.

Beheerder: Om onkosten categorieën te definiëren ga je naar Beheer > Systeemvoorkeuren > Onkosten categorieën. Klik hier voor meer informatie.
Om onkosten in te kunnen dienen, dient dit recht in de gebruikersrol aan te staan. Ga naar Beheer > Systeemvoorkeuren > Gebruikersrollen > Dubbelklik op de gebruikersrol > Onkosten. Zet hier het recht 'Onkosten indienen' op 'Aan'.
Ook zonder de module 'Onkosten' is het mogelijk om onkosten te declareren, alleen zijn de mogelijkheden een stuk beperkter. Ga naar het project en voeg een activiteit toe 'Onkosten'. Kies voor het verloftype 'Bedrag' zodat je in de timesheet bedragen kunt noteren. Geef meteen aan of het wel/niet verplicht is om een opmerking te plaatsen als de medewerker een registratie toevoegt. In diverse rapporten kun je nu een overzicht maken van de geregistreerde onkosten. Klik hier voor meer informatie.
Maak je gebruik van de onkosten module dan kan je bij het indienen van een onkosten declaratie direct de declaratie als registratie toevoegen aan een bepaald project in de timesheet. Let op: Hiervoor dient wel een activiteit beschikbaar te zijn met het registratie type 'Bedrag', zoals in de vraag hierboven beschreven.
Er zijn diverse rapportages waarin de onkosten registraties getoond worden.
Werk je met de module onkosten registraties gebruik dan bijv het rapport "Totaal uren per medewerker per maand (salaris administratie)".
Werk je niet met de module onkosten, gebruik dan bijv het rapport "Gewerkte uren per medewerker (details)".