Verlofmutatie: Detailgegevens

Ga naar Personeel > Verlofmutaties voor de lijst met verlofmutaties. Dubbelklik op een verlofmutatie om de detailgegevens van deze verlofmutatie in te zien en/of te accorderen.

Heeft de verlofmutatie de status 'Goedgekeurd' dan kun je de verlofaanvraag alleen inzien en intrekken. Is de status 'Ingediend' dan is de verlofaanvraag te accorderen of te wijzigen.
Heeft de verlofaanvraag de status 'Afgewezen' of 'Ingetrokken' dan is de aanvraag alleen in te zien.

Verlofmutatie intrekken (status 'Goedgekeurd')
Heeft een verlofmutatie de status 'Goedgekeurd' dan kan deze niet meer gewijzigd worden.

Een verlofmutatie kan niet verwijderd worden uit Yoobi. Het is wel mogelijk om de verlofmutatie in te trekken:
  • Open de goedgekeurde verlofmutatie
  • Kies 'Aanvraag intrekken'. De verlofmutatie krijgt nu de status 'Aanvraag tot intrekken'
  • Open nogmaals de verlofmutatie en kies nu voor 'Goedkeuren'. Hiermee keur je de aanvraag tot intrekken goed en krijgt de verlofmutatie de status 'Ingetrokken'

Let op: Een verlofmutatie door overwerk kan niet ingetrokken worden. Wil je deze toch wijzigen neem dan contact met ons op via een supportmelding.

Verlofmutatie wijzigen (status 'Ingediend')
Een verlofmutatie kan alleen gewijzigd worden als deze de status 'Ingediend' heeft. Dubbelklik op de verlofmutatie. Je navigeert naar het volgende scherm:

Verlofmutatie wijzigen. Wijzig het aantal uur of de actie (saldo ophogen of besteden) en klik op ‘Verlofmutatie wijzigen’. Er verschijnt een opmerkingen veld. Vul de reden van wijziging in. Wij raden dit altijd te doen zodat je later nog terug kan zien waarom deze mutatie heeft plaatsgevonden. Na het plaatsen van de opmerking klik je op ‘Opslaan’ en is de mutatie gewijzigd.

Verlofmutatie toewijzen of afwijzen (status 'Ingediend')

Aanvraag toewijzen. Indien je akkoord bent met de verlofmutatie aanvraag dan klik je op ‘Aanvraag toewijzen’. Geef de reden van de verlofmutatie aan in het opmerkingen veld en druk op ‘Opslaan’. Hiermee wijs je de aanvraag toe aan de medewerker en zal het verlofsaldo gewijzigd worden.

Aanvraag afwijzen. Ben je het niet eens met de verlofmutatie aanvraag van een medewerker dan wijs je de verlofmutatie af. Klik op ‘Aanvraag afwijzen’ vul de reden in en klik op ‘Opslaan’. De verlofmutatie is niet zichtbaar in de verlofstatistieken, maar wel in de widget ‘Saldo bij- en verkoop aanvragen’.

Verlofmutatie goedkeuren of afwijzen via de lijst verlofmutaties
Wil je verlofmutaties direct goedkeuren of afwijzen zonder het detail in te zien, dan kun je dat ook direct vanuit de lijst verlofmutaties doen. Selecteer de gewenste verlofmutatie(s) en kies voor de actie 'Goedkeuren' of  'Verwijderen'.

leaveMutation:detail
  • Supporttag:
    leaveMutation:detail