Bulkmutatie: Verlofaanvraag

Gebruik de bulkmutatie ‘Verlofaanvraag’ (Via Beheer > Bulkmutaties) om voor meerdere medewerkers in één keer een verlofaanvraag in te dienen. Voorbeeld: Iedereen tussen kerst en oud en nieuw vrij.

Wil je voor 1 medewerker een verlofaanvraag indienen dan kun je dit gemakkelijker via Personeel > Verlofaanvragen doen. Klik hier voor meer informatie over verlofaanvragen.

Wanneer je op ‘start’ klikt bij de bulkmutatie ‘Verlofaanvragen’ start er een wizard. Doorloop deze stap voor stap. Pas op het moment dat je aangekomen bent bij stap 5 en je klikt op de knop ‘Verlofaanvraag indienen’, dan is de aanvraag daadwerkelijk doorgevoerd.

Tabblad 1 Periode. Vul de periode in binnen welke data de verlofaanvraag moet plaatsvinden. Als voorbeeld nemen we ‘tussen kerst en oud en nieuw vrij’. Let op: de kerstdagen en nieuwjaar staan er waarschijnlijk al in als feestdag. Voor deze dagen moet je dus niet ook nog een verlofaanvraag uitvoeren. Kies periode 25-12-2018 t/m 31-12-2018.

Tabblad 2 Verlofsaldo. Kies het verloftype, in dit geval ‘Vakantie’.

Tabblad 3 Medewerkers. Koppel de medewerkers voor wie je de verlofaanvraag wilt indienen.

Tabblad 4 Verlof instellingen. Geef aan om hoeveel uur het gaat en op welke dagen. Je vult dit in als percentage van de dag of als aantal uren op die dag. Let op, standaard is er 100 procent ingevuld. In dit geval zijn ma 25 en di 26 op 0 gezet (want al verlof i.v.m. feestdag). Vergeet niet de reden van de verlofaanvraag in te vullen bij ‘opmerking bij verlofaanvraag’.

Tabblad 5 Verlofaanvraag. Controleer de verlofaanvraag. Is deze juist, klik dan op de knop ‘Verlofaanvraag indienen’.

Bulkmutatie verlofaanvraag

bulkMutation:leaveApplication
  • Supporttag:
    bulkMutation:leaveApplication