CRM Verkopen: Offertes

Met de aanvullende module 'Offertes' stuur je gemakkelijk offertes vanuit Yoobi. Maak een of meerdere offerte templates aan en gebruik deze om snel een offerte te versturen. Selecteer eventueel producten en artikelen. De offerte kan als PDF verstuurd worden of je stuurt de offerte in een link digitaal naar de klant waarmee digitaal geaccordeerd kan worden. Een offerte kan direct worden omgezet in een order die vervolgens gefactureerd kan worden.

Lijst offertes

1. Dubbelklik op een regel in de lijst. Dubbelklik op een offerte om deze te bekijken of aan te passen. Klik helemaal rechts op de regel op het pijltje om de offerte als PDF te downloaden.
2. Acties. Onder de knop 'Acties' vind je 2 opties:

• Geschiedenis. In de geschiedenis wordt weergegeven op welk moment een offerte is verzonden en naar welk e-mailadres. Ook zie je hier wanneer en welke wijzigingen er in de verkoop zijn doorgevoerd.
  • Verwijderen. Hiermee verwijder je de verkoop

Let op: De acties onder deze knop zijn dus van toepassing op de Verkoop, niet op de offerte. In de geschiedenis van de verkoop wordt wel de geschiedenis van de offerte weergegeven.

3. Order samenstellen. Stel vanuit deze offerte direct een order samen (module facturatie). Klik je op de knop ‘Order samenstellen’ dan navigeer je naar het menu Facturatie > Orders. Yoobi toont de aangemaakte orderitems. Klik op ‘Aanmaken order’ om de order daadwerkelijk aan te maken.
4. Verkoopwaarde overnemen van offerte(s). In het tabblad ‘Verkoopgegevens’ wordt de verkoopwaarde getoond. Heb je aangepaste gegevens in je offerte, dan kun je die gegevens met deze knop in 1x laten overnemen.
Selecteer de offerte en klik op ‘Verkoopwaarde overnemen van offerte(s)’. Je krijgt in een pop-up een overzicht van de verkoopwaarde vanuit de offerte en ook de huidige verkoopwaarde wordt getoond. Klik op ‘Bevestigen, verkoopwaarde bijwerken’ om de verkoopwaarde daadwerkelijk over te laten nemen.
5. Gereed. Indien de offerte klaar is om te verzenden, maar moet deze nog niet verstuurd worden dan kun je de offerte de status ‘Gereed’ geven. Je kunt de offerte ook zonder gereed melden direct versturen.
6. Verzenden (envelopje). Klik op de knop met het envelopje om de offerte te verzenden.
7. Verwijderen (prullenbakje). Verwijder hiermee de offerte.

Offerte wijzigen
Klik op een bestaande offerte om deze te openen en te wijzigen. Je kan de gewijzigde offerte als een nieuwe versie opslaan.

Nieuwe offerte aanmaken en versturen.
Klik hier voor het stappenplan om een nieuwe offerte aan te maken en te versturen

Verzonden offerte (wat ziet de ontvanger?)
Klik hier om te kijken hoe de ontvanger deze offerte via de e-mail gestuurd krijgt en hoe hij/zij deze offerte kan accorderen.

crmSale:detail:5
  • Supporttag:
    crmSale:detail:5