Dit moet je weten over de verbeteringen van de facturatiemodule

De facturatiemodule van Yoobi is flink verbeterd. Zo wordt factureren nog eenvoudiger. Ontdek zelf welke verbeteringen worden doorgevoerd.
Dit moet je weten over de verbeteringen van de facturatiemodule

De afgelopen maanden hebben we, samen met jullie, hard gewerkt aan het verbeteren van onze facturatiemodule. Er staan nog veel meer verbeteringen op stapel, maar op 8 oktober worden de eerste verbeteringen doorgevoerd. We vertellen je er graag meer over. Dus neem de tijd en ontdek het zelf. 

Verbeteringen met de gebruiker in gedachten 
Bij Yoobi maken we software omdat we het leven van onze gebruikers makkelijker willen maken. Met regelmaat geven jullie dan ook wensen aan ons door. Uit jullie wensen bleek dat er een verbeteringsslag mogelijk was voor onze facturatiemodule.  
 
Wij wilden de verbeteringen dolgraag doorvoeren vanuit jullie eigen ervaringen. Juist daarom hebben we voordat we gingen verbeteren uitvoerig gesproken met een aantal fervente gebruikers van de facturatiemodule. Tijdens meerdere sessies ontdekte onze UX designer Charlotte wat er beter kon om te zorgen dat onze gebruikers moeiteloos factureren.  
 
De volgende stap was om dit in een goed ontwerp te gieten waarmee de developers en onze tester aan de slag konden. En met resultaat! 

Op meerdere plekken factuurvoorstellen genereren 
In de oude situatie genereerde je de factuurvoorstellen altijd vanuit het menu item ‘financieel’. In de nieuwe situatie kan je factuurvoorstellen genereren vanuit financieel, projecten en orders. 

Zo genereer je voorstellen door in je projectoverzicht te klikken op ‘registraties factureren’ om factuurvoorstellen te maken voor geregistreerde uren. Voor fixed-price orderitems kun je in het blokje ‘Factuurmomenten’ op een factuurmoment klikken om deze direct te factureren. In orders klik je bij elk orderitem eenvoudig op de knop ‘Factuurvoorstel’ om voor dat orderitem een factuurvoorstel te genereren 

Direct aangeven in je order of deze gefactureerd wordt 
Wanneer je een project aanmaakt geef je direct aan of het een order betreft die (in de toekomst) gefactureerd wordt. Met deze verbetering bespaar je tijd, het is namelijk niet langer nodig om los orders aan te maken. Factureer fixed price, uren of een combinatie van beide. Het los invoeren van tarieven is ook verleden tijd, dit kan ook direct bij het aanmaken van een project. 

Bijlagen toevoegen vanuit order 
Je kunt nu globaal aan je order bijlagen hangen. Wanneer je factuur voorstellen genereert is het hierbij mogelijk om direct bijlagen toe te voegen die meegestuurd moeten worden met elke factuur van deze order.  Topje van de ijsberg 
De 3 verbeteringen die we hierboven noemden zijn de 3 grootste, maar zijn slechts het topje van de ijsberg. Naast deze significante wijzigingen voerden we nog tal van kleinere veranderingen door om het proces van factureren eenvoudiger te maken.  

 • Bij de boekhoudinstellingen van een relatie geef je globaler aan of de btw verlegd wordt en wat het e-mailadres is voor een herinnering.  

 • Laatste factuur direct openen in een order is eenvoudiger gemaakt 

 • Factuurmomenten zijn flexibeler geworden en hoeven niet met een datum ingepland te worden. Elk factuurmoment kan op elk gewenst moment eenvoudig gefactureerd worden. 

 • Door middel van een drop down menu een keuze uit orderitem regels bij beschrijving factuurmoment 

 • Het is mogelijk om de volgorde van orderitems te wijzigen op een factuur 

Meer weten over hoe onze factuurmodule werkt na de verbeteringen? Alle informatie is te vinden op onze supportpagina. Mocht je vragen hebben dan dien je deze snel & eenvoudig in via de supportportal in jouw persoonlijke Yoobi omgeving.  

Wordt vervolgd... 
We hopen dat jullie blij worden van de verbeteringen die we al hebben doorgevoerd. Ondertussen werken we hard verder aan nog meer optimalisaties aan onze factuurmodule. In het eerste kwartaal van 2022 verwachten we de factuurmodule nog verder te verbeteren. Kortom, wordt vervolgd! 

Nieuwsgierig? 
Factureer je nog niet met Yoobi maar heb je hier wel oren naar? Neem dan contact met ons op via sales@yoobi.nl en dan kijken we samen of het bij je past.  

 • Gepubliceerd op:
  07-10-2021
 • Gemaakt door:
  Margot Jonker
 • Bijgewerkt op:
  07-10-2021
 • Tag:
  release,open
 • Door:
  Vincent Egt
 • Supporttag: